Min Prins <3


Min älskling!

Puss på dig=)

Mammas Födelsedag & Morsdag!!!

Igår fyllde min kära mamma år...38år;) Idag är det morsdag och åter min kära mammas dag=)








Hoppas du hade en underbar dag igår med mycket mys o gott!

Pussar & Kramar

Min systerson=)

Jag hittade precis inlagda bilder på goa Charlie. Måste dela med mig av några=)




Jessi & Challe=)


Tompa & Challe=)


Titta va söt jag é =)

Nu har pappas & Christels andra hund Tilde oxå fått valpisar...14 st blev de!!! Tyvärr så dog en under natten men oj 14 stycken!!!

En himla massa valpisar (13!!!) som slåss om 10 tuttar=)
Lagom tills jag kommer hem så tultar de runder på gården o e sååå söta, whoop whoop!!!

Nu ska jag iväg till skolan och ta hand om den söta tanten och lära henne träna i hemmet.
Ikväll är det taco fredag=)
Tjingeling!


Tuffa dagar...

Ibland är livet bara så tungt och jobbigt. Känns som hela världen är emot en, man är utanför och allmänt deppig och ensam. Alla andra har roligt tillsammans och är glada...


Är väl en kombination av mycket, en del sanning, en del stress, en massa tankar, en del inbildning, en hel massa måsten...

Ikväll så ska vi äta "Dominos" pizza för andra gången sen vi kom hit, en bra tycka synd om en mat. 


How I Met Your Mother

Denna serie är ju bara sååå himla bra, skojig, tokig och alldeles, alldeles underbar!
Erik och jag är som små barn i väntan på julafton...ska vi någonsin få veta vem som är deras mamma? Kommer serien ha ett slut? Samtidigt som man bara vill komma närmare sanningen, så vill vi aldrig att den ska ta slut. De avsitt som finns i affären har vi sett typ 5 gånger om igen och nu har de släppt några till tjoohooo=) SÅ imorse mös vi till hembakad bullefrulle med "How I Met Your Mother", How good is that??? Awesome!!!


Har ni inte sett den så rekomenderar jag den varmt!!!

Nä, nu åter till lite plugg och godis.

Trevlig söndag=)

Plugg helg...

Började morgonen kl sju på stranden och körde hård intervall träning med min klient. Hon jobbade jätte bra o så även jag...var ju tvungen att springa brevid henne i 14 snabba intervaller innan jag körde lite extra träning på slutet. Hon jobbade jätte bra och jag är imponerad av henne!

Sen hem o färdig tränad kl 8:10 så härligt! Efter det hade jag tänkt att lägga mig i o med att jag var uppe så tidigt med jag beslutade mig för att få undan någon skoluppgift. På så sätt kunde jag äta bulle frulle i lugn o ro utan att stressa. När Erik kom hem från gymmet o en session med sin klient så hade jag klarat av min träning, min klient, två skoluppgifter, två tvätt maskiner & bakat bulle frulle...innan klockan elva=) Är riktigt stolt faktiskt!

Ikväll/snart ska vi iväg o se på bio och mysa samt fira oss, härligt! "Date Night" är filmen vi ska se o vi hoppas att den är bra:) I vilket fall så hade jag i alla fall tur med...sällskapet;)


Hoppas att ni får en mysig lördag!

5 veckor kvar till vi ska lämna Australien, snyft:(

Kramar

Boot Camp vid Point Cartwright


Vårt bilgäng...dock e inte Luke vår chaffis lika exalterad o taggad som vi haha.

I går hade vi Boot Camp klass vid stranden vid Point Cartwright. Med massa trappor o backar. Paul & Craig, två av våra lärare satte på sig köra hårt ansiktet o försökte körs skiten ur oss. Vissa övningar körde slut på en totalt, tillfälligt. När det väl var slut så ville några av oss ha mer...jaha sa läraren, ni bad om de hehe. Sedan fick vi jobba lite till. Hög puls under hela passet och humöret på topp, tjooohoo!
Bjuder på lite bilder från sessionen...

Börjar med uppvärmning. Jätte viktigt om man vill undvika skador!


Här ska vi få igång ordentligt med sving i benen o det hjälper en med löptekninken.


Här plågar de oss i två grupper. Armhävningar & spring upp för backen, armhävningar & springa....och nästa runda Plankan & spring, plankan & springa upp för backen.


Andhämntningspaus innan vi ska squata & sedan springa upp baklänges för backen, squata & springa...osv. Känns rätt saftigt i Quadsen vill jag lova!


Sista omgången squat på toppen av backen...aj aj...sedan ska vi springa vidare till nästa anhalt, stranden!

Här på stranden körde vi hård boot camp...en av klasskompisarna kräkte efter spring upp o ner i lååååånga trappor.


Travel lunges...


Springa fort i djup sand...


Gemensam squat...


...gäller att arbeta i grupp...


I väntan på ett antal genensamma situps...


Min rygg/SIJ gillade inte situpsen så jag hoppa fram o hörde lite planka isället=)


....o lite till...


...o lite till planka...medans vi skulle stå i planka medans vi en o en fick springa runt alla o berätta något om sig själv...kan ju berätta att den tredje omgången planka tog kål på mina axlar...tog ju lite tid för alla att springa runt. Jag ser lite muppig ut för att jag skriker att jag älskar godis o vill ha godis nu!!!!


Alla sprang runt som galningar för att få slut på lidandet för oss alla...


Äntligen en skön stretch...Malle & Louise...

...ganska mör i kroppen & huvudet.
En bra session på en underbar plats!

Sånt här kommer jag att sakna...

Vår Söta Tant

På fredagar har vi ett project och tränar ett gäng äldre herrar & damer i 1,5 timmar. Vi lär dem hur man kan träna hemma med vad man har i skåpen o lådorna som strumpbyxor, bollar, konserver, mjölpaket, tygkassar mm mm. Bara för att visa att man inte behöver betala en massa dyra redskap o gymkort samt slippa behöva släpa sig dit.

Tyvärr så har inte alla som anmält sig dykt upp samt så har vi några avbokningar. Jag o Emilie har äran att ta hand om söta Maritia (uttalas Marcha) som är så glad och kär. Vi har jätte skoj o skrattar o skämtar hela tiden. Maritia har problem med balansen men har arbetat upp den samt tagit bort vätska bakom öronen. Så nu är rullatorn undanställd och hon promenixar själv och vill utvecklas ännu mer. I fredags bad hon om att få ett starkare band som gav mer motstånd så att hon kunde jobba hårdare, så duktig vår lilla tant=)

Jag, Maritia & Emelie!
Hon tycker vanligtvis inte om att vara med på bild för att hon jämt blundar och ser stor ut...men när jag sa att det var så att min kära familj så gärna vill se vad jag hittar på med i skolan och önskar att jag tar kort så mycket som möjligt. DÅ gick det bra och hon gjorde ett undantag. Tur e det för det blev ett bra kort på tjejligan=)

Som avslut på vårt program så ska vi ha kaffe & kak-kalas.
Kommer att bli himla skoj och mysigt!

Prov hit o test dit

Idag hade vi ett bamse prov i strength & conditioning. Väldigt svårt, luddigt o med massa termer. Tror och hoppas att jag klarar det. Efter det var det iväg o köra praktiskt prov, power clean & jerk samt snatch. Gick väldigt bra och jag klara det galant. Sjukt irriterande lärare som alltid är sur o ving o ska försöka sätta dit oss elever.

Från samma tråkiga lärare fick jag tillbaka ett arbete i går och jag trodde att jag skulle få fixa o lägga till en massa saker som många andra fick men inte. Fick högsta betyg, tjoooohooo! Skönt då lägger vi det bakom oss o börjar på nästa uppgift...suck...mycket nu, igen:(

Snart kommer vi hem och det har varit två dagar nu då jag inte alls trivts på TAFE(skolan) och bara önskat hem mig, till Erik men även hem till Sverige, vänner o familj.

Tre tisdagar i rad har jag nu gått på en massage klinik på skolan som har hand om klienter med smärta. Jag har gått dit pga att min sacro iliac joint har varit smärtsam och det har visat sig med tester att min högra SIJ inte alls fungerar som den ska och även min vänstra SIJ är låst...inte bra. Detta har nu lett till att mitt pelvis inte är jämnt. Idag hitta de även att jag är roterad i min lumbar(svank delen av ryggraden) på högra sidan. Allt detta pga att jag började med att ha rygg smärta på min vänstar sida. Det är så viktigt att ta hand om kroppen och ständigt analysera/screena kroppen efter obalans. Börjar en sak hamna ur balans...ship shop så kan man sabotera hela kroppen.

Har kliniken tre eller fyra gånger till så förhoppningsvis kan vi försöka få igång funktionen i min SIJ igen...och kliniken är gratis, hur bra är inte det???=)

Imorgon är det ännu en uppgift som skall klaras av. Vi ska gå in i gymmet o "ragga" på dit placerade kunder och sälja våran PT business till dem. Håll tummarna!

Eriks namsdag idag och vi åt skones till frukost och äppelkaka till efterrätt nu i kväll. Så mätt i magen att det e på väg att spricka...men gott var det.
Grattis Skrutten på din dag!!!

Skype date

I helgen messa jag syster yster o sa att det var på tiden att vi skulle snacka...så vi bestämde att vi skulle höras på morgonen svensk tid. När jag sedan ringer upp får jag reda på att inte nog med att jag får prata o se Jessi, min nya syster son Challe och Tompa utan även mamma & Danne=) Big Win Win situvation för mig whoop whoop! Men vilken hösngård när alla pratar på samma gång o massa som pratar i bakgrunden...men ack så kul o härligt att se o höra deras röster o ansikte=) Skanprov av de jag fick se...tyvärr blev inte så många bra utan hade väldigt dålig skärpa pga att alla rörde sig precis hela tiden hihi

Jessi med Danne, Challe o Tompa i bakgrunden=)


Söta familjen!


Jag pratar med Challe o han vet inte riktigt vart jag gömmer mig någonstans...

Tyvärr lyckades inte mamma stå stilla i kamerans räckvidd:(

Tack familjen för ett trevligt samtal=)

Inspirerande & förvirrande föreläsning

Vi hade en gäst föreläsare på vår Postural Screening lektion. En enormt inspirerande o rolig man med en massa erfarenhet som gav oss en massa kluriga frågor. Vi skrattade och såg totalt dumma ut om vartannat. Allt frågor han ställde som vi egentligen hade svar på, för det mesta, vågade bara någon enstaka av oss viska fram. Han gjorde oss förvirrade, fick oss att tvivla och ifråga sätta vår kunskap...men på ett bra sätt. Många kloka ord, övningar och diverse kunskap sprutade ur honom och han höll klassen i total focus med ett intresse. Jätte skoj!

Bjuder på lite bilder på vad han utsatte oss för samt övningar/demostrationer för att få oss att förstå...

Merete får vara demostrationskaninen för att få oss att förstå hur kroppen är linkad, från tårna upp till huvuder o ögonbryna. Skulle man få en "knuta" på sitt Fascia på ett eller flera ställe så hindrar/begränsar det kroppens naturliga rörelsemönster samt kan skapa smärta. Så tänk på det nästa gång du har huvudvärk som placerat sig framme i pannan & ögonbryna...kan vara foten, knäet, ryggen som orsakar smärtan. Kroppen är så himla intressant!

Han försökte sig på att bättra Allys Rygg & han gjorde faktiskt framsteg på bara kort tid=)

Här försöker han lösa Jonathans stelhet...inte det lättaste men det gick att få rörlighet även i denna planka;)


Sitter och tar det lugnt??? Nixen pixen...töjer ut lite fascia och kommer åt lite andra punkter i rumpan som kan skapa besvär.

Bra dag som nu avslutas med hembakade hamburgerbröd, hemlagade hamburgare med tillbehör.
Nam nam!

Shit pommes!

Tiden går så himla snabbt o nu är det inte ens 7 veckor innan vi är hemma...hur konstigt kommer inte det att bli? Kommer väl sluta med att man e hemma någon vecka och sedan kommer detta att kännas som en dröm...man kommer att undra om det verkligen var sant?!

Känns tungt att lämna allt här nere...speciellt fina vänner! Jag har märkt att jag börjar hålla mig undan från dem på helgerna, vill liksom inte...då känns det som om det kommer att bli lättare att lämna dem om jag sakta börjar att slita mig fårn dem:( Men samtidigt vill jag inget annat än vara nära dem och verkligen ta vara på den sista tiden ihop...men det gör ont!

I Söndags blev jag väckt av Erik halv åtta med ett förslag om att åka till Noosa på förmiddagen? Klart jag ville! Hoppa upp ur sängen men de var samtidigt tungt för det var en trött Jane och sedan körde vi iväg. Det tar en halvtimme att köra dit och sen är det svårt att hitta parkering pga alla surfare. Blev en mysig förmiddag på stranden och sedan körde vi hem o gjorde scones till frulle=)

Ganska folktumt på första stranden i Noosa när vi anlände vid 9:)


Fina fluffiga moln på blå himel på vägen hem...visst påminner det om introduktionen i Simpsons?

Coolingen kör den pimpade rosa bilen men den galen tös vid sin sida;)

En härlig dag!

Måndag morgon var det upp o iväg 6:10 till gymmet. Jag skulle hinna köra lite cardio(kondition) innan pilates klassen börja. Hann med en 30 min med trevligt man vid min sida, Nevil. En man i sian bästa år som är så kär o rolig. Han hoppa upp på cykeln brevid mig och startar av med frasen "How far are we going" med värsta smilet=) Haha Tyvärr så pratar han väldigt tyst så jag får hela tiden säga ursäkta:(

Titta vilken vacker himmel vi möttes av i måndags morse, kan ju inte annat är att bli glad i själen=)

Totalt med träning måndag: 60min cykel, 60 min promenad, 60 min pilates & en styrketränings session i gymmet med Pyramidträning & super set...behöver jag tillägga att jag e lite smått öm i benen idag?! ;)

Tisdagar är en tuff dag två stora hjärn ämne med samma söta snurriga lärare. Alltid lika slut i skallen tisdagar...så jag räkna ihop vad jag ätit under dagen och kom fram till att jag förtjänade 6 rutor choklad=) Slutade på 8, men ganska starkt gjort av mig ändå, eller?

Nu e det sängdags. Det är upp tidigt imorgon och träna min klient 7:00. Bilen brummar iväg kl 6:10. Tänkte ta ett cardio pass själv efter att det passet är över, har inte lektion förän 14:30 så jag hinner hem om o duscha och äta i lugn o ro. Ytterligare en bra dag på andra sidan=) Hoppas jag...

Kram på er!

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 15


Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna...

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 14

Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge...

Och hur många av er har inte redan försökt innan ni läst denna mening haha

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 13

Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor - tills den dör av svält...

Pi katten!

Mammas dag i Australien

Grattis Mamma på mammornas dag här i Australien!

Tänk, om vi alla hade bott här hade vi kunnat fira dig två gånger, en gång på den svenska och en gång på den australiensiska morsdagen.

Hoppas du får en mysig söndag!!!

Pussar & Kramar




Trött tjej

Tillbaka till verkligheten efter en långhelg...tufft! Massa nu kunskap som ska tryckas in men de e intge så lätt alltid. Hur tusan ska jag få in en kunsap sommn inte läraren kan förklara på ett bra sätt samt kan inte ens förstå själv? Vår lärare som tog över efter mike är Annie. Annie har oss i strenght & conditioning och hon är rätt bra i det ämnet men himla vimsig o velig. När hon nu ska lära oss om celler i kroppen, energi systemen mm mm så funkar det inte så bra:( Hon svamlar o yrar till det under sina föreläsningar och skriver massvis med fakta på sin power point presentation så att vi blir alldeles förvirrade...suck...tycker jätte bra om Annie men hon e faktiskt ingen bra Advanced exercies sciens lärare=( Provet i detta ämne kommer att bli tufft!!!

Äntligen stötte jag på vårt husdjur...trodde att de hade rymt. Men när jag traska in med cyklen en mörk kväll så hörde jag någon som klättra på staketet längs gången. Jag tittar upp o ser en av tvillingarna pungråtta klättra på staketet, på väg hem till trädet utanför vårt sovrumsfönster=) Dom e sååå söta!

EN pungråtta balanserade, på en liten liten spindeltråååååd...

Lite bilder från helgen...

Jobbigt nu när det går mot vinter...brrr kallt;)

De frivilliga livräddarna finns där på helgdagar samt röda dagar och vakar över oss...

Nu säger mitt huvud stopp!

God natt!

Labour Day

Inte en vanlig måndag här på andra sidan jorden, det är Labour day! Det är ungefär som vår 1maj. Man demonstrerar samt hylllar arbetarna...men bäst av allt: Det är en röd dag=ledig!

Det e ingen vanlig ledig dag, för det e Janes namnsdag, hurra, hurra, HURRA!!!



Har suttit några timmar även denna dag med att försöka pussla ihopa en rapport som ska vara inne på torsdag. Jag vet själv att jag är totalt kass på att sätt mig på vardagarna efter en trött o lång skoldag, så därför ska jag satsa på att göra den klar idag *svälj*...

Igår prata jag med söta Sessan, Maria & Ella. Så härligt nu när Sessan är med hela tiden och ska prata och visa saker haha=) Varje gång jag pratar med dem så är bilden jätte, jätte bra MEN sen så fort Maria tar upp Ella i famnen...totalt suddigt överallt?! Hur kan det träffa rätt varje gång? Kan det vara så att hon helt enkelt måste vara alldeles för söt och pixlarna klarar inte av att hantera denna skönhet?! ;) Skumt värre!

Så här söta & glada töser får jag prata med=)
Ja...Virre är i bakgrunden...utan byxor haha Ni ska bara veta vad Sessan är snäll och berättar för Nejs hihi...

Innan idag ringde kära Mala Koala=) Som vanligt när jag pratar med Mala får jag hänga med i hela lägenheten medans hon e redig kvinna och skypar samtidigt som hon fixar=) Känns himla skoj1 För det känns som om jag e där hemma och följer efter henna, me like!

Hihi söta mala!

Annabanana var go o ringde. Hon har blivit katt mamma på heltid. Stackars kattmamman dog och Anna får ta ansvaret för ALLT som kattmamman skulle fixat. SMÅ söta birmor (eller hur det stavas).

Söta mamma har oxå ringt...en himla bra helg med massa samtal hemifrån=)
Saknar er alla!!!

Tänk...i lördags var det exakt 8 veckor tills jag befinner mig hemma i Sverige, skumt! Längtar, speciellt när jag pratar med alla där hemma. MEN samtidigt vill jag inte lämna det vi har här:( Ljuvliga Australien, varma vädret, härliga stämningen, skolan, lärarna(de flesta) och mina fina vänner här nere...lite sorligt och konstigt...kan jag ta med dem eller ännu bättre, flytta ner alla som betyder något hit=) När jag vinner pengar så ska jag köpa hus här nere & alla e välkomna hit!

Nu ska jag åter till pluggandet...ikväll är det äpplekaka för att fira lilla mig=)

LOIS! Jag håller tummarna för dig vännen. Lycka tilll;)

Iron Man 2


Iron Man 2 hade premiär denna vecka här i Australien. Erik ville jätte gärna se den men jag hade ju inte sett den första och då e det inte så kul att se denn andra. Så vi hyrde den första i fredags och vi såg den så att vi kunde se tvåan igår...eller ja, jag såg den medans Erik somna Men gud va den var bra=) Jag kunde inte mer än att längta tills vi skulle se den på bio.

Hur var tvåan??? Jo super bra den med=) Fattar inte att jag kunnat missa att se den första så pass länge och knappt hört något om den...En bra kväll med kycklingsallad, godis, bio och min älskling=)

Imorse gick vi till stranden kl 9 och mötte Louise 6 Bettan/Ingrid. Två timmar playa och sedan hem för scones och "How i meet your mother" Bra början på en härlig söndag! Tyvärr så kommer den att färgas av massa, massa skolarbete. Har två arbete som ska vara inne nästa vecka...suck:(

Trevlig söndag!!!

RSS 2.0