Inneboende

Igår kom Skimp med alla sina grejor och flyttade in i vårt extra rum...dock bara fyra dagar innan han åker tillbaka till Sverige. Det han inte vet är att vi faktiskt ska låsa in honom o inte släppa hem honom...han tror dock att vi bara skojar, mohahaha! Men lugn läsare...vi sälpper ut honom när vi åker hem=)

Hmm vad har hänt...
Igår stoppade jag undan hjärnan när jag bädda sängen och slog hand o arm rakt upp i takfläckten som gick på högsta (jag menar full fart) fart. AJ aj aj...men det gick över under dagen o ingen skada skedd:)

Zooooom zoooom swich

Vårt paket med saker vi stoppade ner innan vi åkte har kommit=)
Super tack snälla Ann-Marie & Kjell för att ni var goa o posta paketet!!!
Så nu har mina gardiner jag sydde när jag var hemma i Sverige kommit. Nu finns de svarta o prickiga gardiner i sovrummet:) NICE! Bilder kommer senare...får väl uppdatera er på hela lägenheten, har ju hänt lite sen vi flytta in.
I paketet låg även min pärlplatte-tavla som jag o mina syskon underhåll oss med i julhelgen. Tack mina kära syskon för hjälpen=) Nu sitter den uppsatt i vardagsrummet. Va tycks?

Nabbi pärlor, jag, Danne & Jessi skapade detta konstverk;)

Imorse begav jag o Erik oss till TAFE gymmet. Long time no see! Snabb träning innan gymmet stängde i sen skulle vi hem, MEN!!! Va händer...? Jo, det börjar regna, ösa ner kossor från himlen. Vi beslöt oss för att vänta ut det värsta...vi vänta...o vänta...när det bara regna katter o hundar då satte vi oss på cyklarna mot Coles (Australiens "ICA"). Jätte blöta närmade vi oss affären o där regna det knappt, skönt. MEN undertiden vi handla hade regnmolnet förföljt oss o låg strax bakom oss. Lagom till vi har klara regna det heffaklumpar men va tusan vi ska ju bara hem. På våra stålhingstar o börja trampa...haha ljuvligt:) Det regna så mycket att man kunde tro att jag cykla i en dusch med 5 munstycke över huvudet. Framme vid övergångsstället fick vi rött, haha, man kan inte mer än njuta ute i regnet eller göra som Erik o söka skydd under taket. Inte jag, jag mådde som fisken i vattnet o det fanns en hel flod i mina skor. När vi parkerat cyklarna var det en JÄTTE vattenpöl precis nedanför trappan samt att det läckte ner massa vatten från stuprännan ovanför trappen (pga att det regna så pass mycket att stuprännan inte hann med o det flöt över). Jag kunde inte låta bli att ta sats o hoppa rakt ner i den gigantiska vattenpölen...gång, på gång, på gång...oups;) Passa på att duscha av mig under stuprännan innan jag gick upp=) Hela resan kunde jag inte låta bli att ha världens största leende på läpparna. Alla som vi cykla förbi, körde förbi oss med bil, folk som stod inne o titta ut.. alla kunde inte låta bli att ta en extra titt på mig och sedan fick jag jätte stora leened tillbaka...och jag tror att alla önska att de kunde vara i min sits o njuta o må så bra att cykla i det varma sommarregnet. Prova nästa gång du inte ska mer än hem...stressa inte utan njut av att bara få bli blöt=)

När jag kom upp mötte Skimp oss med en gapande min o sedan att leende=) Efer det blev det pannkaksfrulle på ballkongen med glass, nam nam! Kvällen avslutades med Rappakalja o taco lördag på ballkongen:)


Måste visa min godis bag som vanligtvis har kombinationshängelås på sig men nu e lördags öppen=)

Den gör sig inte så bra på bild...men den rymmer en del=)

Brossan åker till USA idag. Trevlig resa och jobba inte för mycket=)

Vi e det snart nanne dax...
Sov gott!!!

Va fan?!?!

När vi bestämde att vi skulle åka till Australien låg dollarn i 5,7 svenska kronor för en dollar. Sedan har den stigit mer och mer...NU när vi ska betala vår terminsavgift så står dollarn i 6,9!!! Så jäkla typiskt:(
Detta innebär att terminsavgiften har hjöts med 6000kr för en termin!!! Vi harf ju endast extra lån för terminsavgiften från CSN på typ 27500kr = jag får punda ut från min "månadspeng" ett belopp på 7000kr, underbart! Mest för att här inte e så dyrt o leva samt bo (IRONI).
För CSN spelar det ingen roll om man pluggar i Polen eller Australien, alla får samma bidrag o lån när man pluggar utomlands. Detta gör att en fattig student blir ännu fattigare=(
Nu gäller det att bli ekonomisk och leva på kärlek, sol och luft;)
Men...vad e väl en bal på slottet?!?!


Perfekt avslut på dagen

Blev en liten stund på playan med Erik o Skimpa. I dag var det inte alls mycket folk där heller så de var perfekt. Alldeles lagom varmt i luft o vatten=)

På promenaden hem från stranden gick vi förbi Nick & Marlens place och vem såg vi inte där i trädgården...jo Nick, Marlene, Marlens Pappa och farbror samt Nicks mamma. Så vi svängde in om för att säga hej och beslutade oss för att hänga med dem ut till piren o titta på solnedgången samt fika, MYS!
Jätte fin solnedgång med massa skiftningar men underbart e kort...solen försvann på ingen tid alls. Men inte blev vi ledsna för det. Istället tändes Mooloolaba upp och vi hade världens utsikt över vår fina stad=)
Trevligt sällskap, goa kakor och vacker utsikt...slutet gått, allting gott=)

Men det allra bästa med dagen var inte detta...?! Kan ju knappast tro att det kunde bli bättre;)
Marlene ska stanna och gå kvar på TAFE i Mooloolaba!!! Tjoohooo=)
Hon skulle först lämna oss o bege sig till Brisbane men ändrade sig i sista sekund o beslöt sig för att stanna:)
Super kul att min goa vän ska gå kvar!

Dagen är underbar!












Nick, Skimp, Farbror och Malles Pappa

Nicks mamma & Malle



Malles pappa va go o ville köpa en hel melon och på så vis få det att räcka till alla...problemet var att vi inte hade mer tillhygge än en plastkniv...Nick kämpa länge o väl o besluta att...

..den enda utvägen var att dräma melon*pip* i något hårt...;)
Sen levde vi lyckliga i alla våra dagar med en go o stor bit melon i magen=)
Om ni undrar vad som hände med Skimp...så e det en annan historia;)

Snipp, snapp, snut...så var dagen slut!
Sov Gott Mina Fina Vänner


Myser på balkongen=)

Nu när jag har min nya grymma dator kan jag sitta på balkongen o blogga, bra va:)?!

Vi har precis varit på Sunshine plaza o kollat runder samt handlat hem ett föråd med mat. Nu när vi ätit klart frukosten så ska vi sticka ner en sväng till playan och få lite eftermiddags sol, mys!

Njut av dagen!

Australia Day 2010


Nästan alla i australien e lediga denna nationaldag och vart går de för att fira dagen om inte deras underbara playa=)
Behöver jag säga att det var svårt att hitta en plats?! Tält, flaggor, parasoll och uppblåstbara tongs (flippflopps) så långt ögat kunde skåda. Den platsen jag, Erik och Skimp hitta var skyddad från vinden av alla tält runt omkring...ganska så hett blev det! Med en 26 gradig temp i vattnet blev det att man spenderade mycket tid i vattnet i hopp om svalka. Men skönt var de=)

Utanför oss...ja i hela Austarlien, kör folk runt, runt i sina bilar med flaggor på, ansiktsmålningar, skriker o tutar. De firar verkligen sin dag ordentligt! Går minsann inte att ta mista på vem som e Aussie;)

Efter stranden gick vi hem och för att fixa frulle, BulleFrulle=) Satte på mig mitt nya fina Dala förkläde (tack kära svärmor och svärfar). Snygg och redo för mitt första bullbak i Australien detta år.

Perfekt julklapp till en söllefis (kladdegris på skånska) som mig=)


BulleFrulle på balkongen i landet långt borta, nam nam!

Happy Australia Day 2010!!!


Grr tekningen i all ära...

Satt precis o skrev en hel roman om vår dag idag samt lite andra tankar...helt plötsligt blir skärmen helt svart...sladden har åkt ur, grrrrrrr!!!
Så nu får ni nöja er med bilder med lite text under...

Söllefisen Jane äter glass i Byron Bay...får dock skylla allt spill på stenarna på en dåligt tillverkad strut!


Tjoohoo! Så här glad e jag av att slippa en himla massa vinterkläder;)


Erik e oxå glad=)


Behöver jag säga att jag hade sand, överallt, efter vår solnedgång på stranden...?!
Kan ju inte bli mer än glad=) just då...senare är det spruta sand ur mina öron var jag inte lika glad;)


Snyggt sandslott vi byggde i Melbourne...hrm...


I Melbourne hittade jag världens bästa årtal=)


AUSTRALIAN OPEN 2010
Nadal vs Lucza
Cool upplevelse=)


Världens största IMAX biograf och där såg vi Avatar i 3D, ganska tufft;)

Nu e jag alldeles trött och i stort behov av en dusch...
 Sov gott!

Saknar er där hemma...ni vet vilka ni är!!!
Puss & Kram


från -20 till +30



Äntligen e vi tillbaka i värmen och Australien!
Underbart att ha varit hemma och träffa alla nära o kära samt få uppleva lite vinter, brr...men de e skönt att vara tillbaka i paradiset;) Skulle vilja ta med er alla ner här o stanna för gott, fatta vilken livskvalite man har här nere och den vill jag ju självklart dela med mig av=)

Började tre nätter i Melbourne. Tog del av staden, shoppingenoch lite sevärdheter. Tog flyget till Sydney, japp, Sydney baby;) Underbar storstad med 4,5 miljoner invånare men ack va mysig! Lite stolt belv man ju oxå när Operahuset e gjort av höganäs-kakel och med dansk skapare i spetsen=) Var som en unge på julafton när vi började närma oss den stora skapelsen...så vacker! Måsta upplevas! Kollade staden, sevärdheter och bara strosa runder i tre dagar. I går kväll tog vi bussen upp mot byron Bay där vi e nu...14 timmar senare var vi på plats i staden. När vi väl kom till Hostelet blev vi lite oroliga. De kunde knappt prata engelska o än mindre förstå. De sa att vårt rum skulle vara klart om 10 min...efter nästan en timmes väntan var det bara 5 min kvar av tiden. Jag besökte den offentligtoaletten för att borsta tänderna...PI FAN säger jag bara...men till vår förvåning kommer vi in till ett ffrächt rum med ett fint badrum, puuuuhh, tack gode gud. Annars hade det varit en kissinödig och väldigt lortig Jane som åkt här ifrån;)

Imorgon tar vi bussen tillbsks hem till Mooloolaba=) Skönt att komma tillbaka till lite rutiner o vardag!
Hörs när jasg e tillbaka. 
Puss
 






Na ska jag nanna kudden...men först en dusch o få bort sanden efter beachbrottningen;)


Mycket att göra på väldigt kort tid...

Slut tampen på mitt Sverige besök närmar sig...hihi lät som om kronprinsessan varit på besök;)
Imorgon måndag e det mycket som ska fixas...allergi medicin, andra piller, sprutor, försäkringar, boka flygbiljett, besök på jobbet, träna, öva inför träningen, köra Jam...och detta på en cykel genom staden, i kylan, brrr! Får nog tänka till nån gång o räkna ut på bäst sätt hur jag undviker att köra upp o ner 76ggr. Många backar upp till stallgatorna där mammsingen bor, och jag medans jag e hemma=)

Det e varmt och skönt nere i Australien nu så det ska bli skönt att komma tillbaka och v'rma upp sig lite (läs: mycket). Hoppas jag hinner ligga på playan x antal gånger innan skolan börjar. Måste få tillbaka lite färg på kroppen:) Får nog ta med mig läxbökerna ner så att jag kan repetera in det vi gjorde förra terminen...det har nog blåst bort med vinden och kylan här nere i skåne;)

Jag har lyckats köpa på mig en hel del som jag vill ha med mig ner och jag hoppas att jag inte spräcker vikten. Blir dyrt för plånboken i så fall...håll tummarna!

Flyget lyfter på fredag och jag reser åter till verkligheten och mina rutiner. Mycket syndande har det blivit med alla röda dagar hit o dit. Men väl i Mooloolaba igen blir det ordning o reda! Jag e en jäkel på att hitta på anledningar att undvika mina egna regler, med att bara äta godis mm på helger...en jäkla filur, det kan Erik intyga;)

Nej nu kallar godis påsen...eller ska jag säga påsarna haha. Har blivit många påsar köpta under mitt Sverige besök;) Ja, det måste jag med köpa med mig en bunt och ha med mig ner. Skriva in det på min "att göra" lista.

Ha en underbar söndag vänner!




Besviken



Man går o hoppas och väntar och tror, att så här ska de bli...men så får man reda på att det inte blir så...besviken absolut! Visst blir det säker jätte bra och super roligt men de e ju inte som det skulle vara, så som vi sa och sen e det försent. Ship shop så e jag borta i 6 månader och man kommer ses över nätet...trodde att man faktiskt kan göra saker själv men inte när man e två...


Fraser Island!

När jag och Marlene var och gjorde vår praktik på Fraser Island, Kingfischer Bay Resort, fick vi delta samt leda massa aktiviteter. För det mesta var det med barn och tillhörande föräldrar/släktingar...men en dag dök det upp ett nygift par (Katrin & Mark)på sin smekmånad, och ingen annan var bokad. Aktiviteten var att bygga ett vindskydd/regnskydd men vårt gifta par ville mycket hellre bygga en flotte. "Precis som Tom Hanks i Cast Away" sa maken med ett stort leende=) haha. Underbart par som verka vara sååå lyckliga ihop samt passa underbart bra tillsammans.

I stekande sol kl 13 begav vi oss till stranden för att leta pinnar/stockar. Svetten lacka och tidvattnet var lågt= jobbigt och svettigt att först hitta stockar och sedan släpa dem hela vägen ner till vatten brynet. Urinvånarna i Australien är ju Aborginerna och de använde en speciell sorts buska med slingriga starka grenar för att bygga ihop saker med. En Ranger som man var så hittade vi så klart dessa buskar och börja bygga ihopa en riktigt stadig flotte.

Bland de roligaste timmarna jag spendera på Fraser Island i tjänst! Mark kände in Tom Hanks känslan o börja prata med en boll samt knöt tröjan om huvudet=) och jag, Jill och Katrin gick mest o fnissa hela tiden...undra om vi hade solsting under de timmarna?! ;)

När vi skilldes åt lovade de att skicka bilderna från vårt äventyr med flotten på den öde ön;) men sen kom där inget...misstänkte att de slarvat bort min mail under deras smekmånad...och så idag plinga det till i mailen=) Tre månader senare, bättre sent än aldrig!








Mobba inte mina jobbe kläder! det var obligatorisk dress (jag bryter mot reglerna på kortet, då jag inte har min skjorta instoppad). Kan brätta att det var ganska så HETT på playan i gassande sol o dess utom anstränga sig med att släpa grenar/stockar...men kul hade vi=)!!!


RSS 2.0