Underhållande lunchrast

I biblan på skolan har man möjlighet att spela Wii. Vi gör det inte så ofta pga att man hellre vill vara ute i det fina vädret. Men idag var det molningt och lite små kyligt så vi beslöt oss för att äta lunchen i biblan och spela lite bowling. Gissa vem som vann=)??? Jag till och med satte rekord på andra serien, jo då så att;)








Underbara klass kompisar!

How goooood is that!?! Awesome!!!



Min underbara lärare! Han e helt fantastisk, inspirerande, begåvad och alldeles...alldeles...underbar.
Dagens lektion var helt enkelt bäst! Vi fortsatte lära oss om energi systemet mm. Det bästa med dagens lektion är att jag nu äntligen vet HEMLIGHETEN bakom fettförbränning. Vilket sätt som är bäst och som förbränner mäst, under och upp till 48 timmar efter! How goooood is that=)

Gjorde ett försök att lite diskret försöka filma denna begåvade man...men det e inte så lätt att hitta rätt knappar när man inte kan titta på kameran. Men siktar på nästa gång:)

Tack och hej lycklig tjej;)

Pussar

En bra helg!

Lördagen börja med en promenad till Maroochydore (ca 45min). På vägen såg vi några underbara djur till min lycka. Fyra stycken ödlor satt och lapa i sig av solstrålarna. Tyvärr hann jag inte fotografera en största innan han blev rädd för mina glädje tjut och stack in i buskarna:(

Gjorde våra ärrende och åkte bussen hem. Hoppade in i köket för min matklocka hade ringt;) och gjorde hemlagade frukost bullar till oss. Avnjöt frullen på balkongen i underbart väder. Pling, pling...det messade till i min mobil och det var Marlene, Nick, Jonathan och Jimpa som ville att vi skulle hänga med ner till playan på BBQ lunch/fika...och de ville vi klart:) Efter frullen kasta jag mig in i köket igen och börja baka "knäckflarn" nam nam! Måste ju ha med oss något vi kan mumsa på:)

Väl nere vid stranden insåg vi att det blåste utav bara hel...och sanden piska en REJÄLT. Gänget hade redan försökt lösa detta genom att ta sig längre in i skogen i hopp om lite lä, men dock utan att lyckas. De andra grilla och hade baguetter medans jag mumsa kakor.

Ni kan ju bara tänka er in i hur mycket det blåste på vår BBQ när ni kikar på bilderna...


Idag har jag och Marlene varit uppe "tidigt" för att vi skulle cykla till Maroochydore för att köra en vatten gympa klass. Det är en del av vår assessment att ha deltagit i tre klasser. Men så klart när vi kom dit så öppna de inte. Vi hade kollat på nätet dagen innan och det skulle vara en klass som börja 9:15 samt att Marlene ringde och kolla på deras telefonsvarare och de sa att de öpna nio...men så klart var det sommartid och inte vintertid:( Och de ändrar u inte saker här i onödan... Vi fick snällt uppehålla oss med annat medan vi vänta och som tur för oss var det en marknad precis intill anläggningen=) We like!

Efter en rundgång i den oootroligt stora marknaden (två små rader haha) såg vi att de fortfarande inte öppnat badet, så vi gick en bit till turistinformationen. Detta för att höra ang om de visste någon sprotsmatch med barn som utspelade sig i närheten. Detta för att vi har en assessment i "Special populations"  där vi måste kolla på en match och utvärdera denna. Hur beter sig åskådarna, föräldrarna, coacherna osv? mm.

Vi fick lite tips om var de kunde finnas matcher och vi gick lungt tillbaka till badet. Väl framme inser vi att de öppnat och att passet är igång grrr. Hopp i plurret och börja träna. Himla skoj att träna detta för att det finns så många glada damer i poolen som sjunger med och bjuder på roliga komentarer=)

Väl färdiga alldeles för sent blev vi hämtade av "Mereti spagetti"(Dansken) och Jonathan...och iväg för att leta efter en match. Lite hinder på vägen med tomma planer och en trevlig marknad, hamnade vi på Land hockey. Skrev vad vi skulle och iväg hem för att ha studdie group hemma hos Marlene med hemlagade pannkakor, glass och jordgubbar nam nam!

Kvällen avslutades med en middag på balkongen, mys!

Nu sitter jag och musar på svenskt IKEA godis samt hemmakvälls godis som min älskade bror köpt och skickat till mig=)

Njut av er söndag!

Puss & kram





Tacofredag!!!

Idag har vi haft Law & risk samt Water based exercise. Law & risk är ett tungt och ganska tråkigt ämne, som tur är har vi en himla skön och trevlig lärare. På Water based exercis har vi en fråktansvärt tråkig lärare till ett skojigt ämne. Hennes namn säger allt och det e precis så man känner när hon har teorilektion...Di (utanas Die).

Själva vatten klassen idag var himla skoj, cirkelträning. Ska nog ta och ha med det som en del av i min presentation (slutprovet). Vi måste nämligen hålla i en vattengympa klass som ska vara i 20 minuter. Här neranför är några bilder från förra veckans Deep Water class.



Fredagar är väl bara en helt underbar dag?!?! Även om dagen kan vara tung så vet man vad som väntar...en helt för kort helg, men en alldeles underbar sådan=) Varje fredag har vi tacos. En snabb måltid att laga när man kommer hem trött efter en lång vecka, underbart gott och när det e taco, då vet vi att det e helg! Imorgon är det CANDY dag whoop whoop=) Underbart! Även om jag vet att jag måste ta mig i kragen och lägga massa tid åt att plugga, så gör det inget. För vem kan låta bli att vara lycklig när det e candy dag?!?! NOT ME;)


Trevlig fredag på er där hemma=)
Puss & kram


Dagens kunskap!

Grönland är världens största ö på 2,2 miljoner km2 och deras huvudstad heter Nuuk.




Skype, me like!

Idag har jag pratat med min lilla mamsing:) Helt skumt...att det låter precis lika dant om jag är hemma i Ystad eller om jag är här nere i Australien. Det e jätte bra om man har hemlängtan och pratar med er där hemma, då känns det som om man är några minuter ifrån en kram.

Försökte få mamma att förstå att man faktiskt måste träna för att kroppen ska må riktigt bra...inte det lättaste att få min kära mammsing att fårstå och sedan göra det...man mamma lovade att hon skulle börja med sina promenader igen=) Du e duktig du mamma. Nu får vi hoppas att du håller var du lovar;)



I helgen e det Mala som är på tur=) Nu var det ett tag sen vi prata och för varje dag som går e det en dag för mycket utan ett Mala-samtal! Är så glad att vi bestämde oss för att se till att prata varje vecka, när jag kom ner hit. Då blir det inte som om man är så långt bort från en filmkväll, hemmakväll lösgodis, skratt och en Mala kram:)

Det är några till hemma som jag inte haft Skypesamtal med och som  jag gärna skulle vilja ha en Skype date med snart!... hrm, nämner inga namn;) Mohahahaha
                  

Pussar & kramar



Tusen tack syster yster=)


Tack älskade syster för att du så snällt hjälpt mig att pimpa min blogg!
Du e bäst!
Visst är den super fin?!?!
Massa pussar & kramar

Helt slut!

Idag har vi haft "First Aid" under två timmar på eftermiddagen. Vår lärare kör med väldigt raka puckar och inte en sekund av hennes dyrbara tid skall gå till spillo...á Natzi camp. Comando Kay börja med att köra uppvärming med oss i 50m poolen. Stå rak på led o hoppa i vattnet på hennes komando. Skulle någon inte göra detta, blir det suck och stön samt en snäsig komentar till denna person. Förstå mig rätt när jag säger detta, men jag gillar läraren starkt och tycker att hon är trevlig MEN hon är väldigt sönderstressad och ständigt med en dynamit i fickan, hon borde inte ta åt sig alla uppgifter utan skära ner...

Men men när vi hoppat i poolen och kört vår första uppvärmningssträcka, var det upp ur poolen och halv springa tillbaka, för att genast hoppa i på nästa signalen. Efter dessa fyra uppvärmningslängder var min andning inte alls på topp pga stress, astma samt prestationskraven på mig själv att klara bronsmedaljen. Bronsmedaljen var nästa uppgift på schemat...100m crawl, 100m side stroke, 100m ryggsim och avsluta med 100m bröstsim. Detta ska man klara på under 13 minuter...kom in på 10:27 och är himla nöjd att jag klara mej innanför gränsen, trots min andning:)

Nästa uppgift var livräddning med långärmad tröja samt lång byxor. Min partner för dagen var Jesper som är en lång, musklös kille utan flytförmåga. Detta gjorde inte min uppgift att rädda honom så lätt...jag padlade som en strandad val i mina stora kläderoch kom ingen stans haha. Läraren såg detta och sa att Jesper fick hjälpa till att sparka om vi inte skulle sjunka/drunkna. Ingen var gladare än jag=) Detta gjorde vi några gånger, simma ut till vår partner/offer och simma tillbaka med dem i släptåg. Trots att jag flyter är det ingen lek att simma ut efter alla dagens uppgifter och rädda mig. Jesper kämpade jätte bra och var jätte duktig och min resa som offer flöt på;)

Trampa vatten i fem minuter var next. Inga problem trots att man var helt slut...

Nu sitter jag med värkande kropp, trött huvud och smärtor i nacken...Men vad e väl en bal på slottet;) Ska försöka satsa på att hoppa i säng tidigt. Nu lite plugg inför morgondagens Exercise Science, me like alot!

Puss och hej, slut tjej

Är såååå glad=)

Många ärrende och uppgifter som skulle göras idag och jag börjar med att vakna med smärtor i nacken, huvud och hals:( Great! Tar en tablett och ligger kvar ett tag till... går över till viss del men man kan ju inte ligga i säng hela dagen.

Mitt största uppdrag idag är att hitta ny bikinitrosa...då jag simmar fortare än min andra...När jag går in i femte butiken och prover min 100:ade bikinin, äntligen en som sitter ok och känns skön. Tack o hej, den ska med mej! Prickig och fin som en rullgardin;)  Va tycks???

Nu e jag alldeles glad=)




Otur i turen

Min kära lilla skruttibangbang till seglar cykel har fått punktering=( Jag såg mina kära pengar sväva iväg...MEN då kommer en av mina klasskamrater Ally fram och säger, att hon har en cykel där hemma som inte används pga hennes ryggskada. Jag fick gärna låna den så länge i o med att hon inte kommer använda den=) Jätte glad och jättetacksam blev väl jag hihi. Cyklefärden hem från skolan igår gick som en racerbil, tut tut, till o med Erik hade lite svårt att hänga med i mitt glada tempo.

Det fanns bara en liten tabbe, hennes cykelsadel var alldele för hög för mina korta stumpar till ben. Vanligtvis e det ju inga problem det e bara att sänka de, men Ally hade fäst sadeln speciellt så att ingen skulle kunna stjäla sadeln. Så idag promenixa jag bort till cykelhandlarn för att får lite hjälp. Den första cykelbutiken jag gick in i sa direkt att denna inte gick att sänka pga att den var på minsta höjden pga att det vara en stötdämpningsmakapär under sadeln. Bara att byta ut hela "halsen" till sadeln och det går på runt 200kr för en ny. Jaha tänkte jag, bara att göra de då men så klart så har de inte rätt storlek och jag måste promenixa vidare till nästa handlare. Innan jag gick vara han snäll och pumpade däcken hårda och fina.

In i nästa butik och de säger att de nog har en begangnad sadelhals som passar och japp det hade de...för 200kr fick jag reda på när de vara klara, tackar. Betalar och ser glad ut och börjar backa ut min cykel ur butiken...men va tusan, punka på bakdäcket! Grrr! Kör in i butiken igen och alla gabbarna höjer på ögonbrynen och tänker säkert "Va tusan vill svensken nu då???". Tindrar lite med ögonen och vips så e cykeln uppe i taket och grabbarna fixar med den. Jag betalar ytterligare 200kr för en ny slang till däcket. De lagar nämligen inte däcket för det e alldeles för tidskrävande....VÄNTA skricker en av grabbarna. Då visar det sig att det finns någon gummi rem som sitter mellan slangen och hjulet och den måste självklart också bytas ut för det e den som orsakar punkteringen. Snällt får jag betala ytterligare 100kr Yeeeaaajjj! För dessa 500kr hade jag kunnat få en betagnad cykel som hade varit min men men... Nu e det hel...hoppas jag och jag kommer flyga fram i vinden till skolan imorgon:)

Man kan ju inte ha tur i allt;)

Min favvo



Sakna min lilla Sessa!
Tiden går fort och när jag kommer hem så kommer hon att vara min stora Sessa...hoppas hon minns mig.

Värmerekord

Imorse ringde alarmet klockan 6:00. Upp och packa kylbagen med dagens mat samt packa väskan med dusch saker mm. Marlene och jag skulle vara duktiga och öva till vårt simtest på onsdag och få igång våra neural patterns;) Var lite rädd i går kväll när Erik var kär att upplysa mig om hur kallt det kommer att vara att hoppa i poolen så tidigt på morgonen brr...men så var inte fallet:) När vi började vår ca 30 minuter långa promenad (6:30) till poolen gick jag i bara linne och svettades, AWESOME! Metrologerna förväntade värmerekord för vinter tid under dagen...31grader, men så blev inte fallet. 34grader och stekande sol, underbart. Typiskt så skulle vi ha lektioner mellan 8:30-17 så ingen playa för vår del. Istället fick vi sitta i ett varmt klassrum utan en fungerande luftkonditionering, typiskt...men man kan ju inte få allt. Vi fick passa på under vår middags rast att njuta av solen. Svettigt men alldeles, alldeles underbart!


På exercise sciens fick vi lära oss om energi systemet i kroppen och vad som händer när man tränar.
DAGENS KUNSKAP: Du äter. Kroppen bildar ATP (energi) - broken apart by nerve impulse into ADP+P+energi. Problemet är att detta bara varar i 2-5 sec...hmm what to do?
JO, kroppen tar hjälp av Creatin+ADP+P------>ATP+inert creatin. Problemet är att detta bara varar i 7-10sec. Hmm what to do?
Glycogen+ADP+P------->ATP+lactic acid. Problemet är att kroppen blir fatigue i detta stadie efter 30-90sec.
Då går kroppen in i en ny fas: Aerobic system. Fat, carbs o protein+oxygen+ADP+P---->ATP+H2O CO2.
Bra va?!?! Hihi inte det lättaste att ta in i hjärnan pga hög värme samt en lång dag men men detta är ju lätt så det ska pluggas in imorgon.

Morgon dagen e jag ledig, hrm...
  • Öva på att simma inför Bronsmedalj testet (1,5h)
  • Hitta en ny bikinitrosa, då min nuvarande inte vill simma i samma fart som jag. Dyker jag så sticker dom...inte allt för bra då jag helst föredrar att simma med simkläder på (ca 4h).
  • Jobba två timmar i gymmet(2h)
  • Träna (1,5h)
  • Plugga en himla massa (helst 10h)
Tur att jag har en dag i veckan så att jag hinner vila ut och ta det lugnt;) Ska bara försöka att få dygnet att vara någon timme längre, 30h hade inte varit så dumt=)

Saknar er där hemma. Spara en plats åt mig och glöm mig inte...

Ha en fantastisk dag, för de ha jag haft!

Puss & kram

Mammas pizza=)

Igår köpte jag med mig ett paket med hönekakor från IKEA. Blev genast påmind om hur mamma brukade göra hönekakspizza när vi bodde hemma...sååå gott...så jag vara tvugen att testa lage dem till kvällsmat. Inte det lättaste med tanke på att de inte har alla ingredienser här nere och så det blir ju inte samma sak som när kära mamma gör dem....men de dög absolut. Här e resultatet...


Mysig söndag


Morgon börja med att vi blev väckta 8:50 av att Anders skicka mess till Eriks mobil. Mysigt med sovmorgon:) Han undrade om vi var sugna på stranden och självklart var vi det! Pluggade lite först och sedan iväg till playan för att möta upp grabbarna grus, Anders, Tommy och Jimpa. Massor med folk på hela stranden och imorgon väntas vi få rekordvärme på 31grader mitt i vintern *love it*. Med tanke på att vi har en massa plugg framför oss stannade vi bara i nästan två timmar. Gött och varmt var de, så varmt att vi var tvugna att doppa oss i det iskalla vattnet (hrm 19grader kanske) brrrr.

Väl hemma ringde matklockan för frukost (13:00), BULLEFRULLE=) Hoppade in i köket och börja baka frallor...lite mjöl och en dusch senare satt vi och mumsa nybakade frallor på balkongen...livet e bra hårt ibland;) hihi.
Hämtade lite skolböcker och satte mej på balkongen för att plugga/plannera lite. Tiden bara springer iväg när det e helg. Det redan kol svart ute (18:00) och snart dax för att laga lite tonfisksallad, gött. Får ta det lite lugnt med carbsen till middagen då jag har min godis dag idag...har blivit lite dajm och andra goda carbs under dagen, NAM NAM!
Dax att dyka ner i böckerna igen. Har tydligen ett test imorgon, om det står rätt i böckerna?!?! Men men det behövs inte pluggas så mycket, då det mesta redan finns inne i skallen:) I love exercise science, GO JANE! Imorgon ringer klockan tidigt. Marlene och jag ska promenixa till polen innan skolan och öve inför vårt bronsmedalj-simtest. 400m på 13 minuter...crawl 100m, ryggsim 100m, sidestroke 100m och bröstsim 100m. Simmar ju typ aldrig så det e bra att i alla fall öva en gång innan onsdag och få igång mina neural patterns, haha.

Puss och kram =)



Flyttad från janejuhlin.bloggproffs.se

Gamla bloggen är nu raderad pga att man inte fick tillräckligt med utrymme mm...MEN nu finns jag här istället=)
De gamla inläggen från förra bloggen är i oordning men jag hoppas ni kan stå ut med de få inläggen jag flyttade över.


Ska försöka att uppdatera så ofta jag kan...så kolla gärna in lite då & då=)

Saknar er där hemma JÄTTE mycket!!!

Massa kärlek till er<3

Puss & kram

Sweden here we come…

Tjoooohooo!!! Nu e det bokat och klockan ställs på tidig uppgång…IKEA here we come! Att man kan bli sååå glad över att få uppleva en liten del av sverige och äta svenska delikatesser=) Galet men sant.

Ska försöka lyckas med att lägga upp lite bilder men har inte hittat rätt än…men det kommer…hoppas jag. Då får ni även se vad för hyss jag hittar på=)

Nu ska jag göra lite läxa medan jag kollar på fredags filmen på TV “Never been kissed” och lääängtar till morgondagen!

Sov gott…ja inte ni där hemma i Sverige, ni får ha en underbar fredag!

Puss & Kram


Grattis älskling!!!


Erik 30år!!!
Fint tårtkalas med massa gottigheter på menyn.
Tur att han fyller år mitt i vintern (australiensisk vintertid) så att vi kan ha mysig picknick ute vid hamnen;)
Jag baka och baka, här ser ni resultatet!




Lördagsutflykt

 

Väl framme vid IKEA hade de inte öppnat än(8.30), vi var typ en halv timme för tidiga…typiskt. Men tur var de för resturangen öppnade lite innan butiken. Glada i hågen nästan rusar vi upp för trapporna och kastar oss in i resturangen för att hamnalångt fram i köttbulle kön…MEN…såklart så öppnar de inte matavdelningen förän kl 11:( Men den surheten vara inte länge för vi ställde oss och köpte frulle istället… Hrm frulle o frulle, liten baguett och en dajmtårta för min del=) Bra med mycke energi om man ska plöja IKEA gångarna i väntan på att resturangen skall öppna;) Duktiga som vi är fixade vi att fördriva tiden bland hyllor, sängar och ljus.Spenderade 70dollar=450kr och fick lite ljus med ljusfat och ljusstakar, en lampa, klädroller,  en kudde och glödlampor…rätt nöjd får jag säga:)

Efter det jobbiga passet förtjänade vi svenska köttbullar och efterrätt. Japp, det blev en till dajmtårta hihi och gott var de! Alla nöjda och glada:) Äta lugnt och sitta en stund efter maten NIX PIX, iväg till matavdelningen Whoop whoop!  Skynda, skynda, nue det bråttom…

Detta är vad som hamnade i min matkasse…

Nam nam=)

En himla bra dag som fortfarande är ung!

Ikväll, om jag får bestämma, blir avnjuten i soffan framför en bra hyrfilm, en Erik och med gott svenskat godis!

Hoppas ni alla där hemma också avnjuter en underbar lördag med ett leende på läpparna:)

Här kommer lita mer bilder från vårt äventyr på IKEA…

Puss & kram


Välkommen till min nya blogg!


Åtta månader tog det..men vad e det dom säger…Bättre sent än aldrig=)

Tänk, åtta månader sen jag lämna lilla Ystad och begav mig ut i världen. Närmare bestämt Australien, Queensland, Mooloolaba! Jag älskar det! Hade man kunnat flytta hit familj och vänner hade jag nog aldrig flyttat hem igen…men saknar er där hemma alldeles för mycke och skulle aldrig klarat en permanent vardag utan er! Det är för er som jag skapat denna blogg. På så sätt kan ni följa min vardag och mina hyss på andra sidan jorden.

Kommer uppdatera så ofta jag bara kan men mycket tid går nu åt till att plugga. Att bli skoltös på nytt är inte det lättaste…speciellt inte när lektionerna är på engelska med grov australiensisk brytning och slang. Än går det jätte bra och jag har typ inga problem med att hänga med, det är bara tiden efter skolan som är alldeles för kort. Långa skoldagar med träning efter gör att man åker hemifrån kl 8 och är åter i lägenheten vid halv sju, sju. Som tur är har vi tillgång till skolans gym gratis och man är där på två röda efter lektionen slutat, det sparar tid. det som jag måste ta mej i kragen med nu är att plugga ännu mer än jag gör. Ship shop så e det dags för något prov eller så är det en inlämningsuppgift som ska vara inne…man vill ju inte sitta i sista minuten, som jag så många gånger förr har gjort.
I helgen är det plugga som gäller MEN Anders har pratat om IKEA och de kan jag bara inte motstå. När man är så långt hemifrån uppskattar man det lilla svenska man kan få jätte mycket. Å vad är inte svenskt om inte IKEA?!?! “Liten” gottegris som jag är så saknar jag svenskt godis enormt! Dajm, Dajmtårta, köttbullar och mjukglass kallar, skriker efter mig…hmm eller e det jag som skriker efter sötsakerna?!?! Haha, ni som känner mig vet att jag är en riktig tjockis i skallen, med ett enormt sötsug VARJE dag. Har sedan jag börja skolan gått ner till att bara äta gott på lördagar och söndagar, de e en massa kämpande från min sida. Lite fusk i veckan flörtar jag mig till så ofta jag kan, men Erik e hård;). Det är egentligen inte hans idé, då det e jag som har sagt åt honom på skarpen att hålla efter mig…och de e INGEN lätt uppgift hihi. Han e guld värd! Men men så vi hoppas att vi får en dagsutflyckt till IKEA, massa plugg och förhoppningsvis lite beach på de=)
Man är lite bortskämd med att bo bara tre minuter från en underbar strand…surfbräda i garaget…exotiska djur utanför fönstret…sommar åter runt…detta är livet!
Idag är det fredag men inte bara fredag utan TACO - fredag=) Nam nam! En liten tradition som jag och Erik uppskattar och med det önskar vi helgen välkommen.

Hoppas ni alla där ute får en underbar helg och glöm inte…ta vara på din dag som om det vore din bästa;)

Puss & kram


RSS 2.0