Tsunami?


Erik & jag begav oss ner till stranden för att se om de var enorma vågor och stor fara...men när vi kom ner måste de blåst av varningen. För de var inte höga vågor samt att folk bada i havet och ingen skylt så långt ögat kunde skåda?!


Hoppas att faran är över så att vi kan njuta av 5 timmars lektion på stranden imorgon.
Ser lugnt och fint ut nu i alla fall=)

På onsdag kommer Erik syster Sara och ska bo hos oss ett tag. Ska bli jätte kul att se henne igen och att hon får se hur vi har det:) På onsdag innan skolan åker jag och möter henne på flygplatsen=)

Hålligång hos tjejtrion

som sagt blev vi hembjudna till Malle, Ingrid & Renalta igår.
Serverades kyklingröra á Renalta/brasilien. Till efterrätt serverades hemmalagad äpplekaka á Jane med svenskt godis till efterefterrätt;) Nam nam!

Underhållning på hög nivå med gitarr spel av både Renalta och Derek och skönsång av oss andra=) fattades bara lägerelden...

Kvällen innehöll även fotdans från brasilien, lek á Anders, sniff á Anders, många skratt, regn, blod...en härlig kväll med andra ord;)


Med ett paraply i handen var jag lika glad trots att det regna=)


Nick, Jordan, Erik & Anders


Renalta & Derek


Gangstá pose, Crepy pose, Crazy pose.
Jonathan, Luke & me


Till slut blev det en "normal" pose=)


Ingrid & Malle


The Game
1. Stå bakom kvasten
2. Sätt ner en hand i marken & flytta burken längre fram.
3. Nu måste du resa dig utan att flytta handen i marken och utan att göra övertramp.
4. Personen som kan flyttar burken längst vinner=)
Enkelt men skoj...


Nick, Bruce & Malle


Jag & min underbara älskling!


Ingrid, Louise & RA


Snygga grabbar i svart


Poser: Seriemördaren, oskyldiga barnet och tänkaren.
John, Luke & Bruce.


The Zoolander

Tack tjejer för bra initiativ och en skojsig fest!


Önskan...

Vet ni vad jag saknar???

Kort på er där hemma!
Vänner, familj, djur, platser, släkt...ja allt som betyder nått:)

Hade varit så underbart att ha en massa foto på min/vår anslagstavla.

EFTERLYSNING!!!
Skulle inte ni kunna skicka ner ett bra foto på dig/er till mig, så att jag kan ha något vackert att titta på=)

Hade gjort min dag!

Jane Juhlin
10/11 Foote Street
4557 Mooloolaba
Australia

Vem ska bli den första???
Väntar spänt på att öppna brevlådan=)

Puss sötnosar

TSUNAMI VARNING!!!

Trodde aldrig att man skulle få uppleva detta. Stränderna är avstängda och öde trots att solen skiner och värmen är hög. Varför??? Jo pga jordbävningen i Chile som läste 8.8 på richterskalan!!! Galet mycket. Har ju själv upplevt ett jordskalv i lilla Ystad den 16 december 2008, som mätte 4.7 på richterskalan. Kan ju bara tänka mig vilken effekt den dubbla siffran kan ha...de e 410 gånger mer skakning!!!

Pga detta är det stor Tsunami varning till alla länder som ligger runt Stilla Havet. Känns lite konstigt...ena delen av mig vet inte om man ska skratta lite lätt åt det, gå ner till stranden och ta ett foto och fortsätta som om inget har hänt...andra delen av mig tänker en himla massa tankar som: e vår lägenhet på andra våningen hög nog eller borde jag kolla om jag kan springa upp på taket?! Ska man stänga alla fönster och dörrar så att allt inte blir förstört!? Borde jag ta in tvätten från balkongen? Den största delen tänker som den första... fast det kan man ju få äta upp...

Om beräkningarna stämmer så skulle Tsunamin nått australien mellan 7.30 - 10.30 ikväll ( minus 9 timmar för svensk tid)...så i så fall e den sen eller hittade den någon annan väg...


Träff

Ikväll ska vi hem till Marlene, Renalta och Ingrid för lite socialt skoj och mys.
Blir ett gäng på runt 10 personer från världens hörn...Sverige, Tyskland, Brasilien och Australien. Himla skoj! En kväll med umgänge på engelska...me like! Även om man snackar med en svensk så ska man prata engelska av respekt tycker jag. För det värsta som finns är när man ex e i köpcentret eller på bussen hemma i sverige och någon stätter igång och prata något språk man inte förstår...pratar de om mig? Har jag något mellen tänderna? Nä, så ska inte våra utlänska vänner känna sig ikväll när de är på en svensk dominerande fest. Engelska-power! Himla bra övning är det oxå på att spontant föra en konversation som man vanilgtvis har på vilken fest som helst...fast då har man den på svenska. Det är inte lika lätt att vara spontan och formulera sig rätt när det inte är ens hemspråk, så bra att öva lite till=)

Ska ta med kameran så att ni kommer få se alla trevliga personer som var där samt vilka hyss vi hitta på;)

Tänkte baka lite äpplakaka till efterrätt. Nam nam=) Till förrätt ska de andra ha brasilien inspirerad mat á Renalta. Jag som är lite känslig för tyvärr se till att äta innan...

Vi var duktiga och åkte till gymmet imorse och jag körde lite rehab, preha och lite intervall träning, sweet!

EFTERLYSNING!
Pappa & Christel...var har de fina uppdateringarna på valparna tagit vägen??? =)

Grattis världens bästa mala!!!


Vad e det för en dag???
E det en vanlig dag???
NÄ, de e ingen vanlig dag. För de e MALAS fördelsedag.
Hurra, Hurra, HURRAAAAAAAAA!!!

Grattis min underbara Mala!
Idag e det bara din dag, heeeellllllaaaa dagen. Hoppas du får en underbar dag!
Önskar att jag kunde vara där och ge dig paket och bamse kramar:(

Men här kommer massa kramar och sussar till fördelsedags grisen!!!


Stackars Meretti spagetti

Imorse körde jag o Marlene upp till Coolum Beach och hälsa på Merete i min klass som precis genomgått en operation. Fyra hål i magen och en ynklig vän möttes vi av...men även om hon var kass så skulle hon så klart spela macho, som den gamla polis hon är. Hon är uppvuxen med att man inte ska belasta andra med sina problem utan ska klara sig själv. Detta e en av anledningen till varför hon sällan ber om saker...så stackaren har legat på sjukhuset samt hemma utan massa besök:(


Frukost på sängen. Söta Malle agerar fotograf:)
Meretti spagetti försöker se ynklig ut...resten av tiden försökte hon vara tuff. Vi såg dock igenom hennes fasad och platsa henne i sängen när hon skulle rymma.

Det var inte det lättaste att hitta till deras hus uppe på berget o jag kände mig som en racer förare när jag tog kurvorna på 360* och med en sluttning på 75* och dess utom bara hade plats för en bil...tur att vi bara fick möte på den "breda" biten. Marlene tyckte nog att det var skojsigt när jag körde runt och runt samt upp för branta backar...för hennes vägbeskrivningar var mycket fram o tillbaka och runt, runt;) Men skoj hade vi=) Alltid lika skojsigt o avslappnat med Malle!

Gå in på http://pulls.blogg.se/ och läs Malles version av dagen... Skit unge;)

Tiden går sanbbt när man har roligt så efter vår frukost hos vår danska vän fick vi kasta oss in i Rosa faran och åka till skolan för en lektion på 1,5 timmar, sweet!

Efter det kasta jag mig in i gymmet och körde ett intervall pass á fettförbränning på 20 minuter...japp det e allt ni behöver för att bränna massa under men framför allt efteråt...i 48 timmar! Sug på den;)

På min racer bike och cykla hem. Där var ju inget skoj (Erik var iväg på jobbintervju) så jag gick till second hand butiken runt hörnanoch handlade mig en liten bokhylla för 5 dollar. Man blir ekonomisk av att vara fattig student. Välbehövligt för en spenderare som mig!

Nu sitter jag med en mätt mage full av taco och choklad...hihi japp ni läste rätt. Erik krängde glass idag så jag tror inte att han hade hjärta att säga nej till mig när jag tindra med mina långa fransar=)

Imorgon är det underbara Malas dag=)

Puss på er!

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 11

Kalle Anka var förbjuden i Finland för att han inte hade byxor på sig.

 


Tiden springer iväg...

Oj, kom på att jag inte varit flitig med att blogga denna vecka:( Ibland så bara springet dagarna förbi och kvällarna följer efter. Mycket nytt i skolan som ska fastna plus att man ska hinna äta...

I onsdags ringde klockan 4:50 för att börja dagen med en skoluppgift. Vi hade i uppgift att följa med en av våra lärare, Kay, på hennes POWER walk grup med hennes klienter. Ett gäng på ca 20 personer i åldrarna från 16-70, kvinnor och män. Vissa av dem har hängt med Kay på morgon promenader i 15-20 år!!! Snacka om trogna kunder=)

5:20 sulle vi mötas för att sedan kasta oss ut i en enorm takt. En tung liten medicinbolls liknande sak skulle vi hålla på vägen för att sedan göra uppgifter titt som tätt. Svetten lacka och en underbart fin soluppgång fick jag på näthinnan=) Bra start av dagen!

Glömde nästan...vet ni vad vi fick se??? En jätte stor död fladdermus som låg på en av vägarna vi passera. Han var säkert 35cm lång och vi ska inte snacka om tänderna och vingbrädden. Som tur var hade Renalta (en ny klasskompis från brasilien som är delar lägenhet med Malle)med sin kamera. Bilden norpa jag från Malles blogg=)

En stor jäkla råtta som flyger runt bland oss...Man brukar se massa fladdermöss kvällstid och höra både dag o natte tid, coolt!

Här stannar vi och har i uppgift o rulla denna tunga sandboll och pricka konen på andra sidan...inte den lättaste uppgiften. Men som gammalt bowling proffs så prickade jag den faktiskt några gånger. Ska tillägga att de var många som inte ens kom fram till konen.


Här e vi efter promenixen, lagom svettiga. Vi var bara några stycken från klassen så att inte hela klassen på 30 personer ska krascha in på hennes PT session.
Vårt morgon gäng...

Längst fram från vä: Nicky, Renalta och Tammy.
Resterande från vä: Norelle, Miss X, CJ, Malle, Jonathan och Kim.

Imorgon ska jag och Malle ut och hälsa på vår danska klasskompis Merete i Coolum beach som har opererats för en systa i magen:( Frulle och choklad, nam nam...dock inte choklad för mig men tidig frukost=) Efter det har vi en lektion i skolan och sen e det HELG!!!
Tjoooohooooo=)

Puss sötnosar;)

Vad händer?

Mina tankar går till dig min vän med familj!

När det drabbade min familj förra året kunde jag inte fatta att det var sant. Stor sorg o saknad är det fortfarande efter vår kära Lottie.
Ett oskyldigt ungt liv som togs ifrån oss alldeles för tidigt och på helt fel sätt. Vem fan kan vara så sjuk att man tar någon annans liv?!? Vem/vad ger dig rätten att göra så???

Nu har samma sak drabbat min fina vän och hennes familj.
Ett ungt liv på 24 år som någon annan bestämt att det ska ta slut, inte rätt!

När man träffade dig blev man alltid mött av en strålande vacker, glad och snäll tjej.
Vila i frid N...


Värdelöst vetande men rätt skoj nr 10

Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser!

 


Tänk på de nästa gång du tar ett djupt andetag;)


Caloundra


Började söndagen med sconesfrulle på balkongen. Sedan hoppa vi in i Rosa Pantern(bilen) och begav oss mot Caloundra och Kings Beach. Vi blev inte så jätte imponerad av stranden. Det som man inte ser här är att det finns massa fula höghus och mindre hus kloss intill stranden och det förstör jätte mycket. Vädret idag var inte att hänga i granen. Molnigt, varmt och solen visade sig knappt. Men de var lika mysigt och skönt för de=)


Hihi min sötnos med sin underbara min som alltid får mig att skratta=)
I bakgrunden ser ni husen som sträcker sig längs hela stranden:(


Jag på Kings Beach...


Min cooling=)

Vi hoppade in i bilen igen och begav oss till Dicky Beach som ligger en bit bort. En mycket finare strand del som mycket mindre folk, sweet!


Vi på dicky Beach.


Fanns massa fint att titta på som detta skeppsvrak och en jätte massa STORA och fina snäckor. Kan säga att det inte gick i racer fart då jag inte ville missa någon fin snäcka=) Väl framme vid flaggorna(man alltid ska bada mellan flaggorna för då har livräddarna koll på en) la vi oss ner en stund och njöt av värmen.

I morgon hoppar Erik på planer mot Sydney och ACDC konserten. Hoppas han får det riktigt grym upplevelse=)

Jag har ny vecka med nya hyss och ny kunskap att ta mig an. Imorgon börjar vi första lektionen med att springa 5km...oj oj, Kommer bli tufft för mig som inte gillar att springa.
Men som vi säger:
"Suck it up princess"




Stackars liten

Idag hade Erik match ute i Kawana. Han skulle spela med både B-laget & A-laget. Jag beslöt mig för att inte sitta på en fotbollsplan i 5-6 timmar utan skulle komma ut där o se halva första o hela andra. När jag kommer ut där så ser jag att Erik kommer gåendes ifrån planen. Det visar sig att han hann vara med i typ 10 minuter och sedan trampat fel med foten och fått väldigt ont och fått avbryta matchen:( Då vara det bara när han belasta sig som det gjorde ont men nu när det gått några timmar ser vi att foten e svullen på ena sidan samt att det e en blödning...han fick även en smäll på tummen, så den e nog stukad. Typiskt:( Han ville verkligen spela, speciellt andra matchen mot det bätttre laget. I det andra laget vär Markus som går i min klass med i, så det var kul att titta på Eriks lag och Markus lag=) Synd att jag inte fick se min goding spela... Fick dock se en kängru familj som hoppade förbi och stanna för att mumsa lite mat=)




Vi hade tur att solen tittade fram lite idag så det blev en timme på playan, mys!
Det var tävling på Mooloolaba beach, "Fastest man on sand" (eller kvinna) så de hade spärrat av stora delar av stranden.

Detta är ena delen av tävlingsområdet. Tält överallt och kommentatorerna ekar ut i högtalarna.


Tävlingen går ut på att man ligger på detta viset med fötterna mot målet. Målet är små pinnar som sticker upp ur sanden ca 20 meter bort.

På signalen ska man så fort man bara kan snabbt upp på fötter och vända sig om för att sedan springa fortast möjligt mot pinnarna.

Det finns inte pinnar till alla, så det gäller att vara snabb och kasta sig hejdlöst den sista biten för att kunna ta en pinne och gå vidare tills nästa omgång.
Så här håller de på ända tills det bara e en kvar.

Det e väldigt utbrett med strand sports tävlingar samt livräddar tävlingar och det tas på stort allvar av stora som små. Det ska börjas i tid och hållas på med länge=)

Nu ska jag gå och plåstra om min älskling... Sov gott vänner!



Postural Screening


En helt vanlig lektion med Mike=)

Här visar han hur scapula/skulderbladen rör sig samt vilka muskler som gör vad. Detta för att vi ska kunna analysera klienter, utvärdera vilka problem klienten har och fixa det. Jonathan får här aggera försökskanin...hihi...inte första gången han hamnar där framme och får en ryggtavla;)

Kroppen är ju lite lurig men väldigt smart och det e ju inte alltid självklart vilka muskler som är med i spelet;) Ibland gäller det att tänka tvärt om och stärka musklerna som gör motsatsen...O ibland är det rent av så att har man ont i nacken/huvudet kan det vara höften eller till och med foten startar problemet. Galet men sant!

Hamnar kroppen i obalans genom exempelvis smärta, kompenserar kroppen för att undvika smärtan och hålla sig rak. Detta kan tyvärr leda till en väldigt sed kropp med mycket värk och många fler problem. Tur är då att jag finns så att jag kan fixa era problem eller rent av framtida problem. Många av kompensationerna, felträningar, dålig hållning kan längre fram skapa stora problem med mycket obehag.

Imorgon, redan fredag, ljuvligt! Men samtidigt kan jag inte låta bli att längta lite tills nästa vecka då vi får nya uppdrag, nya upplevelser och ny kunskap=) Och framför allt...ha lektion med Mike, Tjooooohooo! How good is that;)

Underbar vänner jag träffa när jag var hemma i jul


Finaste tjockisen Maria!
Hon hade stor o fin mage här och då var det typ tre månader kvar...så nu när det e dags i början på Mars, lär magen blivit ännu större=)
Attans att jag inte kan vara där och få snusa bebbe:(


Mala min Mala, min bitska lilla koala=)
Snusmumriken;)


Shunta, Jolanta, Jolantski, Johanna...kärt barn har många namn=)


Kristina den fina=)


Soffeloffan & Emlisen=)
Ständigt en räv bakom varje öra...me like!


Sandy Pandy & Elin=)
Även Kristina e med på ett hörn;)


Sesselessan=)
Snart blir lilla Sessan, stora Sessan, galet!


AnnaBanana=)
Tyvärr ett gamlat kort då min kamera hade slut på batteri när jag träffa henne:(

Många andra underbar vänner som inte fastna på kort...men ni e lika underbara för de!!!

Skype e bäst!

Hur bra och smart är det inte med Skype?!
Man kan ringa gratis till någon annan, i hela världen, som har Skype. Samt att du för en liten peng kan ringa till hemtelefoner. How good is that=)!?

Idag har jag pratat med min kära mor och kära bror=) Så himla skoj att höra deras röster...precis som om de bara var en liten bilfärd ifrån mig, underbart!


Brossan=)


Mamma=)

Sovmorgon

Varje måndag & onsdag kommer jag att ha sovmorgon till 12:00! Hur skönt är inte det? Hur kommer detta sig kanske ni nu tänker?! Jo jag kommer att "snabbspola" ett av ämnena (pga att jag redan har den kunskapen så får jag tillgodo räkna mig det)och det andra ämnet är flyttat till hålan vi har på måndagar. Slutet gått allting gott;)

Mitt läxförhör gick rätt bra...nackdelen är att vi e så himla många i klassen att när man väl ska komma åt sakerna så får man trängas med en massa andra. En jätte nackdel om man ska kunna se ordentligt och verkligen kunna lära sig något.

Vår redan stora klass blev ju ännu större detta året och det e inte ok! Vi betalar mycket pengar för att gå en termin på TAFE och då ska man kunna få den kunskapen man förtjänar. Har tänkt att gå in till huvudkontoret och prata med ansvariga och berätta att det inte e ok, men har skjutit upp det. I förra veckan var det två andra svenskar i min klass som gärna ville ha med mig/att jag skulle ta tag i det. Det var bra att ha mig i täten och på deras sida, tyckte dem=) Så nu ska det banne mig göras. Samla ihopa en grupp och stå upp för oss själva och få det vi förtjänar...det bästa!

Ta för er där ute & säg ifrån hur ni tycker och känner. Kan ju inte mer än att få ett negativt svar tillbaka.

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 9

Om Barbie fanns på riktigt skulle hon ha måtten 39-23-33!!!

En helt normal byggd tjej alltså... ;)


Underbart skoj


"How´re you doing"
Även skelettet är nöjd och glad av att vara på TAFE;)
Och så även jag=) Jätte många skojiga och intressanta ämnen.

I måndags började vi med att på först lektionen springa "Beep-test". Detta test är ett testa man gör på vältränade personer för att få reda på ens maxpuls.

Testet går ut på att man springer fram och tillbaka mellan två punkter som är 20 meter från varandra. Under testet spelas en CD med pipljud i vissa intervall. Vid varje pip ska du ha nått till nästa punkt. Under testets gång minskas tiden mellan pipen successivt, man måste alltså springa snabbare och snabbare ju längre man kommer i testet.

Intervallen är uppdelade i ett antal nivåer med samma tid mellan pipen. Det finns flera olika test som har olika antal nivåer. Ett vanligt test har 21 nivåer och varje nivå har från 10 delar och uppåt. Varje nivå tar ungefär lika lång tid (60-66 sek), alltså ökar antalet vändor per nivå ju högre upp man kommer.

Jätte jobbig och enormt krävande!
Gjorde ju inte saken lättare av att vi sprang utomhus i ca 35 gradig fuktig värme med strålande sol.

Min max puls stannade på 188 slag/minut och jag kom till nivå 7:5, vilket jag e nöjd med. Körde tyvärr inte fullt ut med tanke på att min astma puffare är slut och jag vågade inte utmana...

Idag fick vi lära oss landmärkena på bäckenbenet samt delarna av ryggraden i ADVANCED exercise sciens=) Visst låter det fräckt;)?! Imorgon ska vi har vårt läxförhör och verkligen se till att trycka in kunskapen och få den att fastna. Det e super bra att de har en så kallad plugg lektion där man får hjälp av läraren.

Idag har det regnat och jag menar REGNAT!!! Tjoohooo! Attans så hand jag inte extra byxor och skor...annars hade jag kastat mig ut i naturens dusch och mått bra=) Nu fick jag tyvärr njuta på avstånd...nja jag kan ju ha råkat komma utanför taket och blivit lite blöt...;)
Kolla in dessa bilder och kolla hur det FORSAR från stuprännor och tak...



EXPLOSION


Marlene "offrar" sig ut i regnet för att agera modell, go Malle!!!

Malle och jag ha så fantastiskt kul ihop och jag e så glad att hon beslöt sig för att stanna denna terminen med=) Idag och igår körde jag Aerobic för Malle och idag var även Renalta(kommer från brasilien och e romskamrat med Malle) Super skoj! Tur att man har ett gym och goa vänner att leka med på rasterna;)

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 8

Visste du att man nyser i en hastighet av 160km/tim...


...se upp för snabba bakterier;)

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 7

Det finns över 500 fobier som man har gett ett namn.
Den mer sällsynta är dendrofobin där man är rädd för träd...


Känsliga personer titta inte på kommande bild, innehåller starkt material;)

Fotbollsmatch

Erik hade sin första träning med fotbollslaget i Kawana i torsdags. Grym som han är fick han såklart vara med och spela match med dem idag=) Stolt höna här;)

Han var deras målvakt under hela matchen och han skötte sig utmärkt!
De ledde med 4-0 långt in i andra halvlek men så kom de en boll som stutts hit och dit o typiskt in i mål...
Matchen slutade med dessa siffror och både jag och åskådarna var mycket nöjda med den stora killen i målet;)

Lite bilder från dagens utflykt...

Erik in action


Eriks lag hade lite passande svenska färger på matchtröjorna=)


Det var fler som ville kolla på när Kawana mötte Brisbane;)
Tyvärr fick jag inte med hans kompisar i bild innan de ville stutsa vidare...


GO ERIK!!!

Får nog ta med fler som kan skrika på svenska nästa gång;)

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 6

Tänderna är den enda delen på människans kropp som inte kan reparera sig själv.

Skype med systra min


Skype samtal med min kära syster=)

Alltid lika skoj att prata med er där hemma, speciellt när man kan se er via kameran! Känns som man sitter bara en liten bit ifrån er <3 Kärlek!

Varje helg kommer jag att vara inloggad så fort jag vaknat och tills jag går och lägger mig...skaffa skype och lägg till mig Jane Juhlin och slå en pling. Svarar direkt om jag e hemma annars ringer jag upp så fort jag ser det=)

Imorgon e det kärlekens dag!
MYS & NJUT!!!

Massa kärlek!!!


Tihi;)

Rosa pantern

Äntligen är den här, Rosa Pantern...hrm...Rosa manliga tigern har kommit;) Sa jag att den var VÄLDIGT rosa?! Hihi

Grymt söt tyckte jag...Erik INTE riktigt lika sörtjust i denna vakra färg;)


Förra ägarna har pimpat bilen & lagt till rosa detaljer ÖVERALLT...tror inte att de gjorde bilen så här fräsig 1998, men vem vet?!


Kolla in...dörrarna...sätena...växelspaken...mattan=)


Så här vacker e färgen om ni missat de;)

TOYOTA STARLET är bilens riktiga namn, haha passande!
Hon sover just nu i vårt garage=)
Dröm sött fina prinsessa...hrm...manliga tigern;)

När katten e borta dansar råttan på bordet...

Lång bra dag o skolan, mycket intressant och en del överflödig information. Kom hem i bra tid och e nöjd med dagen. Erik kom hem en stund efter mig och kasta sig iväg på fotbollsträning ute i Kawana. Super skoj för honom som e en gammal målvakt som bara väntat på att få komma ut på planen igen=) GO ERIK!!!

MEN vad gör Jane när hon inte har sitt samvete hemma...JO, går raka vägen till kylen där fina svenska choklad ligger, NAM NAM. Tre rader senare e jag inte hungrig längre samt ganska sur på mig själv som har så himla dålig karaktär, pi daj Jane! Har bett Erik hålla koll på mig i veckorna och bara låta mig kränga på helgen. När Danne & pappa var här så fixa de ju lås till den stora bagen där allt mitt andra godis ligger....så det kommer jag inte åt. MEN chokladen som måste ligga i kylen fullständigt skrek mitt namn så fort Erik gått iväg. Ja ja vad e väl en bal på slottet...kan ju inte vara bra på allt;) haha


Värdelöst vetande men rätt skoj nr 5

En person som väger 70kg har ett skelett som väger ca 13kg

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 4

Glassen uppfanns i China omkring 2000 år F.K

Härlig onsdag

Dagen började med dynamisk uppvämning på första lektionen. Hur gott e det inte att få träna på lektionstid?! Varje Exercise Planning & Programming kommer vi att ha max en timme i salen och sedan kommer vi att vara ute i naturen och springa hit och testa dit, AWESOME!
På lektionen där vi ska öva energi nivåer och speciellt lactate system, sa lärarna att vi skulle ta med en hink!!! Ja de e ganska naturligt att kräkas när man jobbar i den energinivån. Pi katten, jag som hatar att kräkas:( Men men den tiden den sorgen;)

Tyvärr så tyckte lärarna att när det började regna så kunde vi inte fortsätta att köra lektionen ute och sa slut för idag=( Det var så jäkla härligt att träna ute när det regna och just när vi hade som roligast...så tar det slut. Men Marlene och jag tänkte fortsätta och springa ute...men då kom Malle på att hon inte hade några extra skor med sig och inte kunde få dem dyblöta...så vi hoppade in i gymmets stora sal och jag började hitta på ett aerobic program och Malle hängde på, super skojsigt hade vi...så klart kom de och sa att vi inte kunde vara kvar pga att det skulle ha klinik där inne, så där tog det andra roliga slut.

Tur att vi hade Mike på eftermiddagen. Man möts alltid av ett jätte stort leende och en massa kunskap=)
Så när klockan slog 15:30 var jag klar med min läxa och fick lov att köra hem trots att vi egentligen sluta 18:30, sweet! En underbar dag=)

Tyvärr så e min kamera fortfarande sönder. Ska försöka lämna in den i helgen och hoppas på att de säger att den går att laga...och då kommer det upp mer bilder på dagens händelser.

Fick reda på en hemlis igår och så fick jag ett jätte fint mail idag. Tack vännen!!! Blev super glad=) Tyvärr så kan ni inte få veta något för då vore det ingen hemlis, hihi. Älskar när jag vet hemligheten;)

Massa kramar & extra mycket kärlek till dig min lilla hemlis;)

Back in business

Exercise Sciens på schemat idag och alldeles, alldeles underbart...en chock men underbart;)
Idag trodde jag att vi skulle ha lite mjukstart och repetera allt vi lärt oss förra terminen och sedan börja på det nya nästa vecka...men ack så fel.
BAM, BAM, BAM Mike överraska oss med nya namn på delar på benen vi lärt oss förra terminen. Inte nog med att skulderbladet heter scapula utan det ska oxå ha 14 olika namn på gropar, sidor, knoppar mm och detta ska vi lära oss...PÅ ALLA BENEN I KROPPEN. Jaha varför ska vi kunna detta då??? JO, för varje del, varje grop, varje hörn har en del i vart våra fantastiska muskler går samt fäster. Speciellt underbart var det när jag och Ally (en klasskamrat) står vid vårt fina skelettet, övar och pressar in den nya kunskapen, DÅ kommer Erik. Lägger in ett leende som bara han kan göra och säger...haha och ni ska bara veta. Detta e ingenting, ingenting i jämnförelse med var som vi ska lära er sen, oj oj oj...Tror att stackars Ally(som e den äldsta i vår klass) höll på att få en hjärtinfarkt samt skada hakan i marken. Jag blev inte så förvånad av det han sa. Har ju sett när han studerat samt sett hans papper när han öva inför sina prov, WOW!!! Men men de e bara till att få en bra start och stanna på den höga vågen;)


Här e lite av det vi ska kunna tills imorgon...plus hela Humerus, Radius & Ulna.
Sug på den karamellen;)

Visst e livet som student härligt=)

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 3

Kallt vatten väger mindre än varmt vatten.

Första skoldagen, andra terminen

Första skoldagen, på min andra termin på TAFE i Australien. Tror fortfarande inte att jag fattar att jag faktiskt bor i Australien. Både jag och Erik säger det titt som tätt till varann...vi bor i AUSTRALIEN!!! Lite svårt att förstå och man kommer nog inte att kunna greppa det förän man e hemma i Sverige igen. Så nu ska vi trycka in i våra hjärnor att vi faktiskt bor här, detta är vår vardag och vi ska njuta!

Dagen gick bra och vi har nya i klassen, tror det var fem stycken. Räcker det inte med alla vi redan är? Vi e kända för den stora klassen och de har inte plats med oss i klassrummen OCH så tar de in fler?! Eriks klass var mellan typ 11 stycken den första terminen på en lärare och en extra lärare och de var för många...vi var 34 på inskrivningsdagen!!! De fick sätta in en extra lärare i nästan alla ämne så att vi blev en lärare och två extra lärare, men det räcker för tusan inte. Vi betalar mycket varje termin vi går här och så får vi inte samma förutsättningar som alla andra som betalar, inte OK! Ska gå och ta ett snack med de som ansvarar för oss internationella studenter och höra hur de kan ta in fler...

Många ämenen och lärare som blir drabbade och speciellt denna termin där vi i vissa ämnen inte ens har en extra lärare...hur tänker de nu då? I ett ämne ska alla göra en presentation på 30 min= många timmar och bara en lärare. Men men hoppas att allt löser sig och att vi får bästa undervisning som är möjligt.

KUL att min favvo lärare Mike e tillbaka i gamet. Hans son som åkte ut med motorcykeln och körde ut för att stup o krascha 25 med hojen och en bra bit till själv...han har vaknat ur koman och har börjat prata och röra på sig=) Så skönt! Han kommer dock inte att spendra lika mycket tid på skolan då han ska sköta hans sons rehab. Fullt förståligt, Mike e grymt kunning och kommer att lösa det på bästa sätt som är möjligt för hans son:) GO MIKE!!!

I slutet på veckan kommer vi att hämta rosa faran (Nya bilen) och det ska bli himla skönt att kunna köra ut på farmers markets och handla (förhoppningsvis) billiga grönsaker och frukt. Även att kunnna åka iväg och storhandla utan att förlänga armarna med en halv meter;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan komma i säng i god tid för att vara redo för min andra grymma dag=) Var en aning jobbigt att höra kloclan alldeles för tidigt imorse när klockan inte har ringt många gånger under december och januari...man vänjer sig snabbt med sovmorgon, de é gött de;)

Kärlek!

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 2

Hjärnan består till 74% av vatten och väger mellan 1-1,5kg hos en vuxen.

Vinn en Nokia 5230!!!


Gunsans systers svärdotter Therese, har en grym blogg med mode och shopping. Nu har hon skapat en grym tävling där man kan vinna en av TRE Nokia 5230 med touch screen!!! Hur bra låter inte de?
Kolla in hennes snygga blogg, få lite mode tips och glöm inte att delta i tävlingen=)
http://shoppingandfashion.se/tavling-nokia-5230/

Kolla även in nokias hemsida och läs lite med om mobilen du kan vinnna
www.nokia.se

LYCKA TILL!!!

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 1

Termiter äter trä dubbelt så snabbt om de lyssnar på heavy metal musik.

Äntligen Surf!!!

Idag hände det jag länge längtat efter med oxå fruktat...vi var ute o surfa=)


Ända sedan min "olycka" i Noosa i Mars har jag/vi bara försökt komma ut i vattnet en gång. Men idag fick vi tummarna loss och vind o väder på vår sida, så det var bara att bege sig ut. Först ute i vattnet fick jag total låsning, skaka, svårt att andas, hjärtat dunka ordentligt och tårarna börja rinna...efter att ha legat där ett tag insåg jag att antingen måste jag ta tjuren i hornen eller ligga kvar o guppa och undvika att svapas med eller gå in o sola och ge upp. Jag har lite svårt för att ge upp, speciellt om en sak fungerat bra innan och var svin kul. Så jag vände nosen på brädan och såg att det kom en ganska stor våg men de var bara att börja paddla och komma upp...PLASK, tummel och massa salt vatten i systemet, MEN jag försökte i alla fall:) Så glad i hågen paddla jag ut igen o tog första bästa våg och ship shop kom kroppen ihåg vad den skulle göra och jag gled in på vågen...sista biten på ett ben. Lite får man ju testa;) Sedan våg efter våg tog jag mig upp utan större problem=) Efter typ en timme i vattnet var både Erik och jag totalt slut. Vi hade glömt hur jobbigt det är att vara en cool surfar snubbe/chick;)

Två trötta svenskar traskade hem för att köka bullefrulle. Jag hade lyckats få Erik att inse att han hemst gärna ville göra bullrfrulle idag;) Skönt att bara sitta och titta på och säga vad någon annan ska göra. Bullarna blir så mycket godare när man blir serverad=) Mums!

Nästa mål var bilfirman. Erik hade spanat in en bil och ville ha min åsikt samt ta en extra titt. Denna lilla gammel-rosa Toyota Starlett med skinande svart och rosa inredning och detaljer föll mig perfekt i smaken. Erik där emot var lite osäker på denna väldigt rosa o rosa pimpad bil;) haha. Han kommer vara grym när han far runt i denna lilla tjej...hrm killgangster bil;) Det är dock en manuell växelspak så det gäller att tänka om och öva då den sitter på ens vänstra sida samt att allt annat e bakvänt...inklusive att köra på fel sida av vägen. Glömde kanske säga att han köpte den=) Tjoohoo! På tisdag blir vi med bil;)
BILDER KOMMER NÄR VI FÅTT DEN!!!

Min kamera som jag köpte för några månader sen har gått sönder. Objektiv fel, GRRRRR!!! Måste det gå på garantin. Jag har verkligen inte råd med en massa extra utgifter. Min söta lilla rosa kamera, håll ut!

Nu sprider sig lukten av nygräddad äpplekaka i hela lägenheten, nam nam. Så jag borde väl gå och se till den i ugnen.

Hoppas ni njuter av en härlig lördag för det har vi gjort=)

Puss & Kram


Skön dag

Idag har äntligen min huvudvärk börjat ge sig. Säger inte att den e borta men så gott som=) Startade bdagen med hemlagade scones så ballkongen och sedan begav vi oss till playan. Molningt o skönt:)

Vi spelade strandtennis som proffs, jag & Erik! Vi snackar snabbt spel, svåra bollar, lätta bollar, korta bollar o låååånga bollar...jag önskat att någon hade filmat när jag totalt uppe i spelet, springer hit o springer dit, kastar mig hejdlöst ut i vattnet efter en lång boll...jag springer o springer, blicken upp i luften, jag e nära, nära...PLASK!!! Ship shop så hade Jane hittat en jätte grop som jag sprang rakt ner i...med tanke på att blicken var upp i himlen så såg jag inte denna gigantiska grop...så med full fart springer jag rakt ner och trillar som en fura. Splach! Ont i ryggen jag nu men tur i oturen...jag spelade så klart med en god svensk klubba i munnen så jag kunnde trillat galet o ja ni fattar...AJ! Men gud så kul vi hade, jag o min Skrutt=)

28 grader i lägenheten, så svalt o skönt;) Njut av dagen så njuter vi av kvällen.

KÄRLEK!!!


PS. Pappa du har gjort att jag e jätte sugen på hemgräddade våfflor av allt ditt snack om att bjuda hit o äta dit...grr. Skicka ett våffeljärn e du kär;)

Frånvarande

Fick migrän i söndags och låg däckad på kvällen. Igår så att en stor huvudvärk kvar och bankade, redo för att bryta ut i migrän igen:( Idag e det bättre med jag har fortfarande en tung huvudvärk som sitter som ett skal runt huvudet. E lite rädd för att göra för hastiga rörelser, då jag vet av erfarenhet att det kan trigga igång ett till anfall. Så gårdagen och dagen idag har jag inte gjort många knop...håll tummarn att det e borta tills imorgon så att jag kan njuta av de sista fria dagarna innan skolan börjar.

I söndags var gänget över på en sista fika innan Skimpen skulle överge oss och idag åkte han. Kommer att vara konstigt att man inte kan ringa Skimp och dra till Plaza, playan eller bara hitta på något skoj hela gänget.

Får passa på att njuta av den sista terminen man har här och suga in alla intryck man bara måste ha med sig hem. Samt verkligen förstå hur jäkla fint här e och hur bra man bor=)

Nej nu kallar sängen...

Kramar

RSS 2.0