Analysera mera...

Idag fick jag äntligen matdagboken som jag bett min klient fylla i. Denna ska vi sedan analysera och ta reda på om klienten äter för mycket/lite. Om de får i sig rättt saker som innehåller järn, fiber, calcium mm. Vi behöver bara en dag till mitt arbete men min klient tyckte att detta var så skoj så hon ville göra massa fler dagar *svälj*...krävs rätt mycket tid för att räkna ut allt och hitta alla siffror på nätet. Men jag tänkte första ta en av dagarna som är rättt lik en annan men ingen är en annan lik och inte någon struktur alls. Får se hur det går. Har just nu fixat två av dagarna och har nu bara att kolla upp järn intaget för dessa dagar.

Skulle så himla gärna kolla upp min egen mat på samma sätt för att se hur allt står till med mig men det finns ju ingen tid för det:( Förhoppningsvis när man är hemma och "bara" jobbar ska jag ta mig tid att analysera min mat mera=)

Bjuder på en bild från Malles blogg från gårdagens mjölksyre träning vid Point Cartright. Tyvärr så fick jag inte vara med att leka pga min rygg *suck* så jag gick backen upp o ner lika många gånger som mina kära klasskompisar skulle springa den...bättre än inget:)

Uppvärmning innan springandet...lite group exercise=) Malle, snart dax att försöka köra på rasten?!



Jag och Louise har anmält oss till en massage klinik där de vill ha dit folk med värk och smärta. De vill sedan att man ska komma minst tre gånger  hellst sex gånger(stackars oss haha). De ska sedan se om de kan lindra eller hjälp vår värk. Håll tummarna för att de hittar felet på min rygg...annars vet jag vad jag ska göra så fort jag kommit hem.

Håll tummarna att de hittar något bra att göra åt min rygg på kliniken!

Puss

Lång helg!

Så himla skönt när det smygs in extra ledighet så där mitt i veckan. I fredags blev min klass lediga för att vi var klara med ett annat ämne. Då tyckte läraren i det sista ämnet att vi kunde göra lite hemlexa i våran grupp o slippa komme denna fredagen, ja tack!

Idag e det måndag men oxå söndag, det e nämligen Anzac helg här down under, de firar de som stridade för sitt land under ANZAC. 25 April var det datum då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallopolis under första världskriget...Men de är oxå en helg då vi får lite extra ledigt=) Me like!

I lördags körde jag bort till Malle för att gästspela på deras drink kväll. Där stötte jag på Malle, Lois, Ingrid, Jimmy & Jesper. Satt två timmar där och prata om allt mellan himel och jord, allt! Sedan skulle de bege sig till det lakala dansstället, ett stenkast från oss, medans jag körde hem.

Igår var jag & Erik o skulle hyra film men hittade inget bland de nya filmerna så vi bestämde oss för attt ta fem gamlingar för 10dollar (nästan 70kr) och ha dem i en vecka. Vi gick en stund och kolla bland alla dessa hyllor och vad springer jag på...jo Indiana Jones=) de tre gamla filmerna "Tempel of Doom", "The last crusade" & "Raiders of the lost ark" whoop whoop!Behövdes inte så mycket övertalning(läs som INGEN) för att få Erik att gå med på detta val. Sen gick vi o leta lite till för at få ihop fem stycken men inget napp för mig. Så erik fick välja..."Hellboy, The golden army" & The spirit". Bara action för hela slanten:)

Fick ett mess av mamma när jag pricis slumrat framför en av filmerna igår kväll. Danne hade varit snäll och fixat ett hörlurar sett som funka till Skypen och mamma ville gensat testa dem=) Upp och satte på datorn och möts av en mamma som e så glad för att hon kan se mig samtidigt somnm jag pratar med henne, små skratt helatiden, ljuvligt! Hoppas bara att de löste det med kameran så att nästa gång kan jag se henne med. Pappa hint hint skaffa kamera o skype=)

Nu håller vi (läs ERIK) på att baka FrulleBulle, de e ju ändå söndag;) och till de ska vi titta på lite Indiana. En riktig söndag med masssa mys=) We like!

Det sprider sig en doft av nygräddade bullar och nylagat SVENSKT kaffe i hela lägenheten...min mage skriker av välbehag av vad som komma skall=)

Måste rusa....

Puss & Kram



Över...

Äntligen är proven över för ett litet tag i alla fall=)

Fick redan på lite resultat från proven vi gjort...
Postural Screening: 98,5/100
Nutrition: 61/62
Exrecise Planning & Programing:...hmm står rent still...kommer inte på hur mycket av hur mycket??? Återkommer med den.

Nu har vi bara en himla massa assessment som ska göras och lämnas in och något praktiskt test...andas Jane!

På måndag är det två månader kvar och sedan lämnar vi Australien...Tjoohoo men mest =( för tillfället. Är himla glad att jag kommer hem till sommaren och inte under vinter halv åter:) Kommer att sakna alla goa vänner här och det ljuvliga klimatet. Hrm kanske inte just nu när det fullständigt VRÄKER ner!!! Men ljuvlig sol och härlig natur=) Me Like!

Imorgon är det drink kväll med töserna=) Skojigt! Va lugna...vi e lediga på fredag & på måndag, så jag sabbar inte någon skoldag och jag har tillräkligt med tid att återhämta mig efter två drinkar;) haha.

Nu ikväll får jag förhoppningsvis ett samtal från en tjej trio...Ella, Lowa & Maria=)

Såg här såg det ut när Ella var i magen o jag skypa med Sessan, Maria & Harry=)


Sessan brukar ha på sig dessa ljuvliga hörlurar så att hon oxå kan prata med mig;) haha hon e för söt!


Maria med sin stora fina mage några dagar innan söta Ella kom till världen=)


Virre vill oxå vara med ibland haha:)


Mitt första möte med fina Ella när hon hittat till vår värld...bara några dagar gammal, naw så söt!

Bara två månader innan jag får träffa lilla Ella på riktigt=)

Ha en bra dag/kväll!
Puss

Jagad av studier

Nu har jag drömt, varje natt i typ två veckor att jag blir jagad. Folk som försöker att mörda,skada, ta mig o mina nära och kära.

Tänkte genast på kära Gunsan som gärna tar reda på vad drömmmar betyder. Så efter åter en natt där jag o mina kära blivit jagade, satte jag mig framför internet o slog upp det...Jag är jagad i vardagen av stress (SKOLAN!!!) och behöver lugna ner mig...lättare sagt än gjort:( MEN det kan oxå betyda att jag har tur i spel o lotter, Ja tack! Ska gå och köpa mig en lott och äntligen vinna de där pengarna som jag länge pratat om=)
Tjoohooo!!!

Annars har det varit åter en helg i studiernas tecken...Tog evigheter att skriva ner svaret på mina revision papper. Har två prov nästa vecka och en redovisning/assessment. Nu e min paus slut o jag ska börja trycka in lite kunskap om nutrition=)

Puss på er!
Hoppas ni njuter av en skön söndag!?

HOUSE of ADELA

Stötte på en jätte söt blogg nu i veckan som handlar om inredning, som heter just "HOUSE of ADELA". Jätte många fina saker och massa tips. Just nu har Adela ett samarbete med Hultarps utemöbler och det är tack vare henne jag stötte på deras hemsida. Jätte många, jätte fina möbler, precis i min smak=)

De har bland annnat denna jätte fina vilsäng i sitt sortiment. Vem skulle inte vilja slå sig till ro i den under en härlig sommar himmel?!

Klicka på bilden och den tar dig direkt till Hultarps hemsida=)

Titta in o se själv!




Imorgon gäller det...

I måndags spendera vi många timmar på stranden och gjorde en himla massa träning. Kul som bara den men när jag kom hem var jag totalt slut. Ont i nacke, rygg och huvud och var allmänt jätte trött. När klockan ringde i tisdags morse kl 4:30 mådde inte min kropp bra. Kasta i mig tre starka tabletter och iväg till gymmet för min PT session med Craig. Mådde helt ok när pillerna verkat men var allmänt snurrig och yr...under dagen gång blev det bara värre...slutade med att kära Mereti Spagetti körde hem mig under rasten på vår andra lektion. Sen låg jag hela dagen på en madrass och kunde knappt ta mig till toaletten:( Migrän hej hopp vad det INTE e kul.

Tyvärr så när jag får migrän så kan jag ha huvudvärk i flera dagar efter och minsta lilla jag gör kan orsaka ett nytt anfall:( Dagen idag gick över förväntan och har bara haft en lätt huvudvärk under dagen:) Tyvärr så har jag förlorat många dagars pluggande och provet imorgon hade jag hellst haft nästa vecka men men...Har kollat igenom det under dagen och det känns som om man kan det mesta trots att jag inte plugat innan. Hinner kolla igenom det en gång till imorgon förmiddag innan skolan och provet är.
HÅLL TUMMARNA!

Hade lyckan att prata med Maria & Ella innan idag=) Tänk va fort de små liven växer. Så söt!

Här om dagen lyckades jag även få tag i min bror över skypen. Jätte kul när att han oxå skaffat skyp så att man bara kan ringa och småprata lite, helt spontant. Uppskattas=)

Nu kallar sängen och dagen når sitt slut...Sov gott!

Tävling


En tävling för alla ni som älskar cupcakes!

O vem gör inte de?!
Vill du oxå vinna detta set från Lyckas Med Mat till ett värde av 500kr?
Klicka bara på bilderna eller på texten & vips så är du där och har chansen=)

Det som en av oss kan vinna är....

Sugarpaste
Cupcake dekorationsset

8st färgglada Pastafärger
Söta princess-cupcakeformar


Kolla även in Lyckas Med Mat hemsida där det finns massa av "bra att ha" saker som kan göra dig till den grymma bagaren!

Mina tre favoriter/tips är...
Buttercream Icing Mix som gör det lätt att få den där snygga tårtan alla vill göra, men inte många vet hur.
Hur grymt skulle det inte vara att göra denna tårta hjärtformad? Med Wilton Springform Hjärta fixar du det lätt som en plätt. Avsluta sedan med att briljera med snygga bokstäver som pricken över i:et. Detta kan du skapa med hjälp av Bokstavspress Skrivstil. Tårtan är klar och du är mästerbagaren som alla vill ha receptet av=)

Lycka Till!!!




Motivationen borta...

Har haft en hel vecka lov och bara slappat och tagit det lugnt...MEN med en stor klump i magen som säger att jag borde gå och sätta mig och plugga. Istället för att säga åt mig själv att denna dag e ledig o jag SKA sätt amig imorgon/annan dag men idag är jag helt ledig. Dumt men gjort:(

Prov i Exercise Planning & Programming imorgon. Jag kommer att klara det men jag kan det inte som ett rinnande vatten...detta ämne e jätte skoj i praktiken men att kunna alla fakta så pass e lite väl överdrivet. Behöver man kunskapen när man ska köra med en klient så kan man leta fram den...bara man vet att den finns där och man e medveten om att det finns olika sätt att träna samt lite fakta om varje så klarar man sig. Jag menar inte att man inte ska försöa lära sig så mycket som möjligt men det e omöjligt att få in allt man lär sig samt få det att stanna. Till o med vår lärare som undervisar ämnet varje år måste stå o läsa ur pappert o saäger att man ska slå upp saker...shit, mycket ångest och bortförklaringar känner jag.

Imorgon är det nya tag och jag ska äntligen ta tag i provet vi har på torsdag, Postural Screening. Jätte skojigt ämne där man analyserar klienternas kroppar via olika tester o sedan kommer fram till vad som gör si och vad som gör så samt vad som orsakar allt och hur man rättar till de, jätte skoj! Borde också gått igenom de på lovet men men...jag kan ju testen, de svåra är att få ner de på papper med engelska termer samt föklaringar.

Hade min första tränings tillfälle med min klient och det gick jätte bra. Käänns himla bra av att jag har tränat folk genom gruppträningen förr så jag kan ta nytta av det=) Hon tyckte att det var himla kul och hon var en duktig klient som ville jobba och göra saker rätt och det underlättar mitt jobb=) Hon berömde mig för att jag var så kunnig och viste hur jag skulle åtgärda hennes brister. Försöker förklara för henne så mycket som möjligt utan att dränka henne med kunskap om varför vi gör denna övning och var den ska kännas mm. På onsdag morgon är det tid för den andra träningsgången.

Tisdag ska jag hänga på Craig igen och se/hjälpa/läära mig när han tränar sina klienter och på så sätt få erfarenhet hur PTna jobbar här nere samt få lite tips och ideer. Craig är himla bra och förklarar saker samt svarar på frågor om varför han gör si eller så. Craigs riktiga namn är Clark Kent och han brukar försvinna iväg lite titt som tätt...haha nej men han liknar honom jätte mycket=)

Nu ska jag komma i säng i tid och läsa mig till sömna samt drömma om provet...hatar när det händer. Man kan inte slappna av utan bara ständigt går med provsvar och funderingar i huvudet. Till och med om jag vaknar mitt i natten och behöver kissa, min första tanke är de prov som ligger närmast...jobbigt! Men man måste ju bearbeta situvationer och kunskap för att bättre lära sig det samt kunna förstå.

11 veckor innan vi är hemma...GALET!!! Ångest och längtan...

Borde studera MEN

Helt makalös har jag varit denna del av lovet. Behöver plugga men har hittat anledningar att inte göra det varje dag...jag vill ju oxå ha lov:(

Som nu...nu kallar min älskling och säger att bion börjar i sovrummet...de visar Star Wars=) Me like & here she goes, again!

Imorgon är det skärpning!!!

Sov Gott!!!

Härlig strand promenad!


I påskhelgen efter en massa gott godis i magen så behöver man en frisk promenix. Vi tog på oss skorna och begav oss ut, njöt av solen och mysigt sällskap=)

Lite skeptisk var Erik när jag drog fram kameran...IGEN;) haha
Jag ville ju bara föreviga den fina bilden som jag ständigt titta upp på.
Blå himmel, palmer och min skrutt=)


Härlig kväll med Mooloolaba i bakgrunden...


Jag hitta en snygging på playan...


...och så här glad blev jag då;)

Hoppas ni också haft en mysig påskhelg!?!


Coola polisbilar!


SÅ här snygga bilar få vissa poliser köra runt i här nere. De flesta man ser är dock den varliga vit och blåa bilen. Men denna dagen hade jag tur. Två tuffa nya bilar som vi passera på vägen till videobutiken=)


Tuff polisbil!
Jajemän=)

Skoltöserna=)

MINA FAVORITER!

Renalta, Merete, Malle, Jag & Lois.
Enbart den första raden är den bästa för oss plugghästar;)
Har inte alls med att göra att vi är gamla och hör samt ser dåligt haha;)

Puss på er!

Jag klara det!


Idag klockan 06:15 befann jag mig i gymmet för att göra mig redo för att screena min klient. Klockan sju var det dags och det gick himla bra faktiskt. Tur att jag e kvinna och kan göra två saker samtidigt, screena & prata. Så snabbt och lätt så var jag klar en kvart innan beräknat=)

Verkar vara en bra klient, lite osäker men inte svår att prata med eller få henne att göra saker. På lördag kl 08:00 ska vi ses i gymmet för vår första session tillsammans, spännande!

Har bokat in mig hos Craig (en av våra lärare som jag ska ha praktik hos) på torsdag eftermiddag och på fredag morgon kl 06:00!!! Shit pommes...denna kropp e inte van att gå upp innan 7 och helst inte innan 9 ;) Men idag gick det ju bra när klockan ringde 5:20.

Stackars Erik har åkt på öroninflamation och feber och mår allmänt kasst, stackaren:( Så igår på hans namsdag & sjukdag önskade han äpplekaka...så klart att han ska ha äpplakaka min Plutt=) Bonus är ju att jag oxå kan äta trots att det var tisdag hihi

NU sknart ska jag möta upp med Louise och ev bege oss ner till playan för lite surf/solning...Men först frulle...om en timme, suck. Man blir ju hungrig som en varg när man varit uppe tidigt...men den som väntar på något gott, väntar ALLTID för länge;)

Var ett tag sedan (läs VÄLDIGT länge sedan) man var ute med brädan..hoppas. I så fall blir det surfbilder lite senare idag=)

Puss

MOSTER

Vet ni...Jag ska bli moster=) Tjoohoo!
Bebben kommer nästa vecka och tupiskt så får jag inte träffa honom förän jag e hemma:(
Charlie heter han och är världens sötaste!



Sicken liten sötnos=)


Påskhare Jakt

Imorse kasta jag mig upp ur sängen och gömde påskharen jag köpt så att Erik kunde bege sig ut på jakt.

Bakom min "Kungfu Panda" gömde sig kaninen tryggt...precis utanför sovrumsdörren=)


Här ser vi hur öronen sticker upp...så han var synlig från alla vinklar=)


Erik posar helt ovetande om att han totalt letar på fel håll hihi


Efter en stund fick han syn på påskharen och blev himla nöjd=)...och törstig;)

Love You!!!

EFTERLYSNING!



Är det någon där ute som har en bra idé på vad man kan ta med sig till en påskfest här på andra sidan jorden? Gärna en svensk tradition...ätbart? Så klart! Bakelse, godis, snacks, kaka...ja något man kan baka/skapa själv med ingredienser från australien...

HAR DU EN BRA IDÈ???

Snälla lägg en komentar med ett recept/tips så jag kan komma till partajet med en hit=)

TACK!!!

Så skönt!

Påsklovet är här och det är så skönt! Klarat av två av de svåraste proven och skrivit himla bra.
Sista prover från i onsdags fick vi reda på igår...108/110. Super nöjd! Förväntade mig inte så bra med tanke på att läraren varit en filur och lagt in saker som vi inte ens gått igenom i det ämnet och på ca 15 poäng. Så det var en himla lättnad!

Nu under lovet skulle man kunna tro att det e lugna gatan men nej...två prov direkt efter lovet och en hel del andra uppgifter och inlämningar. Jag ska försöka vara smart och beta av lite varje dag och på så sätt inte behöva sitta hela dagar.

Imorgon åker vi till Ikea, sweet!!! Ska inhandla svenskt godis och annat gott...JA svenskt kaffe=) Tjoohoo! Inte att glömma...den ljuvliga Dajmtårtan och svenska köttbullar i resturangen:) Vi brukar gå runt som små barn inför julklapparna och tomtens ankomst...men vi går spänt och väntar på att klockan ska bli 11:00 och resturangen börjar servera svensk lunch/middag=) Whoop whoop!

Nu ska vi äta långfredags BulleFrulle och mysa ute på ballkongen.

GLAD PÅSK!!!

RSS 2.0