Bam!!!

Så nu var båda mina stora prov i Advanced Exercise Sciens gjorda...dock inte jätte glad över proven, speciellt det sista:( Massa som inte skulle vara med och så klart med massa poäng på de frågorna, blä. Kommer ju klara det men jag vill ju klara det med många poäng...men men vet inte resultatet så jag ska inte hoppa under bron än.

Fick reda på resultatet efter gårdagens prov och jag fick 89 av 92, rätt nöjd MEN hade kunnat få 91 om jag inte slarvat. Jag råkade skriva svaret på en röntgenbild fråga på fel plats. Fyllde i svaret på fråga A på plats B och tvärt om, typiskt. Ja ja åtminstone kunde jag de, men e man snurrig så e man.

Hoppas att vi får reda på svaret från dagen prov imorgon så att man kan bearbeta det under vårt påsklov. Bara morgondagen oxå och sedan är vi lediga en vecka, underbart!

NU ska jag hoppa ner i soffan och slappna av innan de e dags att laga mat.

Ha en skön kväll=)


Härlig lördag!

Började dagen med att vi, jag & Erik, begav oss till gymmet för att möta Lolo & gå igenom en screening. En screening är en sådan man genomför med varje ny klient för att hitta/se skador, svaga/korta muskler, sjukdomar mm mm.

Vi ska göra en sådan nu på Australiensiskt vis när vi möter vår klient för första gången. På så sätt ser man hur man på bästa sätt lägger upp ett träningsprogram anpassat för denna personen. Många kan tex ha ont i ryggen/pelvis/höftpartiet men skadan kan ligga i foten. Detta konstaterar vi med olika test...jätte intressant när allt bra faller på plats. Alla är vi olika och alla ska ha olika träningsprogram!

Jatte skönt att Erik kunde vara med oss och hjälpa till med sånt som vi ännu inte lärt oss och ge tips mm. Tack Skrutten!!!

Eftermiddagen skulle spenderas för att plugga...men denna donna slockna av utmattning från veckans nya information= inget plugg. När jag väl vaknat bad jag Erik förhöra mig ändå & det gick svin bra=) Tror att det var en fråga jag klödda till det på av MÅNGA!

Ikväll så hämtade jag Louise ute på UNI och vi körde läxförhör med varann & åt äpplekaka, GOTT!
Louise har hoppat in i våran klass två/tre veckor efter terminstart och hade en del att ta igen i början men nu e hon fan på topp! Smart & go tjej. Skit bra jobbat idag vännen=)

Körde hhem henne precis och det var en mysig och lyckad kväll. Imorgon väntar nya äventyr och förhoppningsvis lite soltid i pluggandet;)

Hann prata med Brossan på MSN innan, mitt i natten er tid. Han hade precis kommit hem från casiont ocg tyvärr förlorat pengar:( ANnars brukar han vara en jäkel på att vinna och alltid gå hem med guldbyxorna...men man kan ju inte vara bäst alltid=) Smart är han oxå, spelar bara med de som han har råd att förlora...vi måste vara släkt;) hihi

Nu e det nanna kudde och härliga söndag imorgon!

Trevlig helg där hemma!

Puss & Kram

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen hemma i Sverige och det brukar vi alltid fira på mitt jobb...våfflor till Mellis, nam nam! Här har jag faktiskt för ett tag sedan inhandlat ett våffeljärn hör nere. Gick och titta på det länge och fundera på om det verkligen var lönt att införskaffa ett...kom fram till att jag självklart måste ha ett våffeljärn;) hihi.

Första gången jag skulle göra våfflor ghade jag inte mitt goda recept så de blev vanliga våfflor, rent "slappa" och inte alls frasvåfflor som jag är van vid. Erik som är uppvuxen med vanliga våfflor fatta inte varför jag tyckte att de var misslyckade?! Bra att de passa nån i alla fall=)

Våfflor på en torsdag dock e inte min grej så jag väntar starkt till helgen och tänkte prova att annat recept, håll tummarna på att det blir frasvåfflor som receptet säger.


FRASVÅFFLOR som det var menat, nam nam!

SMILE



Vissa personer hittar bara raka vägen till ens hjärta, helt underbart!
Personer man bara mår bra av att spendera tid med, som ger en bra energi, som man längtar efter, som man kan prata djupt med, gråta med, men framförallt som man kan vara sig själv med och skratta=)
Lois Lane...haha



Ett leende är obetalbart om det kommer från hjärtat!
När log du hjärtligt mot någon senast, helt spontant???
Bara helt naturligt mot någon på gatan...du kan göra någons dag och till o med vecka!
Prova och se hur många som kan motstå ditt vackra leende idag=)



1 Leende tillbaka - Bra jobbat!
2 Leende tillbaka - Jätte bra!
3 Leende tillbaka - Grymt bra!
4 Leende tillbaka - Helt fantastiskt=)
Kan du ännu fler har du verkligen ett gott hjärta och har med all sanerlighet skapat en kedjereaktion...så med ditt leede har du fått andra att oxå le mot främlingar=)



Lycka, kärlek & Glädje blir större ju mer du delar med dig av den!

Frustrerad

Någonting som kan göra mig irriterad och arg är när någon ska låna ens saker. Man ber personen att lämna tillbaka det så fort de e klara för att man verkligen behöver det igen, snarast. Jag vet hur jäkla glömsk jag själv är, lånar jag ut det räknar jag med att personen ger tillbaka det till mig när det e sagt...för jag glömer det när jag lämnat ifrån mig saken.

Idag var en sån händelse...när jag kommer hem märker jag att jag inte har med min viktiga mapp där jag har ALLT inför proven och som jag verkligen inte vill ska komma bort. Speciellt inte nu då jag verkligen vill lägga energi varje kväll på att plugga. Personen var tvungen skulle låna den under vår lektion, då jag även behövde den, snäll som man är sa jag okej, MEN lämna den till mig direkt när du e klar...


Prov nästa vecka

Igår fick vi våra revisionpapper från läraren, så nästa tis och ons ska vi ha test i favorit ämnet...men utan favorit läraren:( Exercis sceins utan mike e som att tävla i hästhoppning utan häst, köra rally i en trampbil, åka till australien med pilot men utan flygplan, leva utan att äta...tänk att ha gud som lärare och helt plötsligt ska man ha en av hans lärljungar, näää. Som tur är blev det inte en hemska läraren som skulle leda klassen(hon ska bara vara hjälplärare) utan lärarutbildning utan bdet blev Annie. Annie har vi annars i Strength & Conditioning, jätte kär men välding stressad och förvirrad. Blir förhoppningsivs bättre när hon kommit in i rollen...hon har väldigt stora skor att fylla och är väldigt nervös pga detta, stackars Annie.


Så här ser en av våra skelett ut. Honom (ja det e en han...ser man på vinkeln på pelvis;)) kommer vi att få på provet och då kanske den säger: "Vilken muskel/muskler fäster här?". Då ska vi kolla och lista ut vilken det är. De röda märkena är musklens Origin (där den börjar fästa) och de blåa är musklens Insertion (där slutet av musklen fäster). Tyvärr så är det inte så lätt att benämna, då man kan vända på origin & insertion...så origin kan helt plötsligt bli insertion och tvärtom beroende på vilken övning man gör. Så Mike säger oftast bara attachment på båda fästena, mycket enklare=)

Så nu e det stenhård planering och pluggning inför dessa test. Håll tummarna för mig på tisdag & onsdag...jag kommer göra som en som ska skjuta lerduvor...sikta högt;)

Jane Power!

Mysig fredag & lördag!

Taco fredag med äpplekaka & glass till efterrätt och mycket kärlek, MYS!
Lördag innan våra gäster kom startade vi av en bra kväll med Kyckling sallad med feta ost och Whole Grain Chips, nam nam!




Nyttig äpplekaka med endast 15gram fett och supergod=)

Puss

Tösakväll på svenska=)

Igår var det girlpower kväll med Louise & Ingrid och på någon vänster lyckas Anders och Erik smuggla sig en=) De e tur att vi tycker bra om de där grabbsen;)

Men efter nån timme lämnade de oss för en kaffe o killsnack på esplanaden. Då kom den allvarliga sidan fram hos oss och vi berättade om både det ena o andra...måste ha en till dock med tanke på att killarna hitta tillbaka och vi hann inte med Louise lika mycket som skulle önskas.

Kvällen avslutades tidigt då vi e gamla och trötta;) så vid halv ett körde jag hem Anders & Louise...Blev jätte nervös då jag hade druckigt en Baccardi Brezzer en timme innan & jag kör aldrig med minska lilla sprit i kroppen. Men de försökrade mig om att jag hade lätt kunnat dricka några till utan att bryta lagen. Nervös satte jag mig bakom ratten och vad händer...JO redan efter en minuts körning så kör vi in i värsta kontrollen med fullt av poliser som gjorde alkohol test. Jo men visst även jag blir in kallad...uppkäftig polis som undera om jag visste vart jag skulle köra?! Det visar sig att jag då inte skulle hålla till vänster utan köra till höger så han slapp gå en liten bit, men hallå?! Han undra om jag hade haft något att dricka och jag bertta att jag hade druckigt en standar drink (de har på baksidan av flaskorna en logga som berättar hur många standar drinkar som finns i flaskan, hänger på alkohol %. Ju högre destu fler standar drinkar) Jag fick blåsa och han skickade iväg mig med himlande ögon...vissa har fått den maktpositionen som ett godkännande på att det e ok att vara otrevlig, fnys!







Trevlig kväll! Tack töser=)
Snart igen!
Puss & Kram

Tösakväll=)

Ikväll är det girl power och massa tjejsnack som gäller, tjoohooo!

En härlig lördag kväll alltså;)



Vad ska ni hitta på ikväll???

Kramar

Min första klient

Idag fick vi vår klient som vi ska köra PT med vid 10 tillfälle. Såklar när hon kallade upp mig så hon åt mig att vänta och förklarade sedan, att denna klient egentligen var till andra års eleverna men hon trodde att det inte skulle vara några problem för mig. *Svälj* alltså min klient har massa problem, skador och sjukdomar. Äter mediciner samt har precis skrivit in sig och ska för första gången börja träna. Man vill ju inte ta och ha ihjäl sin första klient men ser det som en stor utmaning. Himla skoj att hon tror på mig men samtidigt...har hon för höga tankar om mig?!

Trodde först att hon kan det till mig för att hon hade slut på "vanliga" klienter utan problem eller med bara små problem men så var inte fallet. När hon insåg att hon hade glömt att tilldela en klient till Nick i klassen så lät hon honom välja en i en stor bunke...

Det e bara för mig att anta denna utmaning och gå in med en stolt känsla samt veta att jag kommer att klara detta fin fint=)

Go Jane!!!


Bilden är från när vi var ute på Uni och körde tempo runs.
Jag & Malle till vänster som kör dynamisk uppvärmning=)

Mina favorit töser på andra sidan!

Hur söta e dem inte;)


Louise & Malle <3

BulleFrulle mitt i veckan med töserna

Marlene behövde lite uppmuntran i måndags och vad e inte mysigare än en tösafrulle mitt i veckan?!

Jag bjöd hit Marlene och Louise till mig och Sara. Tyvärr så regnade det dinosarier den dagen samt blåste så Louise kunde inte ta sig hit utan att regna iväg...men en mysig start på dagen innan skolan blev det=)


Avis?!

Måste visa

När vi var nere i Melbourne hoppa jag och Erik in i en fotoautomat och skulle knäppa tre snabba bilder i svart och vitt. Problemet var att den inte gav någon info och ingen förvarning ang när den skulle ta bilderna. Haha kolla in första fotot...den var vi inte bredd på kan jag ju tala om;) Jag njuter av min klubba och Erik kollar in frissan;) haha


Sista bilden e het den med;)

Eller vad tycker ni???

Sista dagen...

Idag var den absolut sista lektionen vi hade med Mike:(
Marlene ställde sig upp och tacka från oss alla och berätta att vi kommer att sakna honom...han blev lite rörd, gned sig i ögat och där var det kört för mig. Tårarna kom och med det mitt gråt skratt...det e helt galet. Börjar skratta jätte ofta när jag börjar gråta. Tror att jag inser att de e lite onödigt att släppa fram tårarna och tycker att jag e lite lustig som gör det...varav jag narrar mig själv och börjar skratta samtidigt, jätte skumt. Folk somm inte ser att jag skrattar samtidigt tror nog att jag stor gråter, haha.

Lite senare när han tog fram mig i en övning och skulle bevisa att jag hade väldigt korta T.F.L & I.T.B så kände jag inte att jag kommer att sakna honom...AJ!!! Haha när han kommer att lämna ett stort tomrum i sin sal. Tur är att han ska träna sin son på skolan så vi kommer fortfarande att se honom titt som tätt=)
Me like!

Imorgon drar Sara vidare till Nya Zeeland igen och lämnar oss på regnkusten. Tror inte att hon var så imponerad över vårt väder under hennes två veckor här på sunshine coast;) Blir ju inte bättre av att vi väntar en cyklon hit till helgen... SÅ ikväll begav vi oss mot Dominos (en snabbmats pizzeria) två minuter från oss och köpte min första Dominos pizza. Begav oss till stranden och satte oss vid ett bord och åt, rätt gott faktiskt. Men fy tusan va fet pizza...smörjde ju hela munnen och svalget, pi.

Kvällen avslutades med kortspel=)


I väntan på pizzan...Sara, Erik, Jag & Anders


Snyggingarna vid stranden...

Hoppas du får bättre väder och en fortsatt trevlig resa Sara!!!


Bra dag!

Lång sovmorgon idag, ända till halv tre, sweet!

Låg länge i sängen och tog en lång sovmorgon sedan gick jag upp för att plugga lite. Kollade snabbt igenom lote exercis sciens och sedan begav vi, jag & Sara, oss till stranden. Jag hann bara stanna nästan en timme men det gjorde inget. Vi har knapp sett solen på fem veckor så man får ju passa på=) Efter det hem och äta lite frukost och sedan bege mig till skolan för favorit ämnet. Känns bra och det känns som om jag kan det mesta. Så när vi ska ha provet om två veckor hoppas jag på bra resultat.

Efter det gjorde jag en halvtimmes cardio i gymmet, lactat intervaller. Tyvärr så får jag ju inte springa så jag fick snällt sitta på cykeln och köra:( Är inte så förtjust i att spinna...men men bättre än inget:)

Åkte hem till tomt hus då Erik & Sara är i Brisbane för att kolla in när Eriks AFL lag han tränar skulle spela. Han skulle ju hålla i uppvärmningen och nedvarvning och måste vara på plats ocg stötta. Tyvärr så skulle de börja spela 19.30 och sedan varar matchen i två timmar och sedan ska de varva ner samt köra hem (minst en timmes körning)...annars hade jag gärna följt med men en annan gång.

I helgen är det surffestival i Noosa och vi hoppas på fint väder så att vi kan åka upp med kära vännen och umgås och mysa hela dagen. Tyvärr så väntas det en cyklon hit i helgen...men vi hoppas att den kör vilse och åker någon annan stans. Vi behöver sol och värme!

Skulle det inte bli så, så sa Louise ett trevligt förslag som vi tjejer kunde hitta på. Så win win, ska bara höra med de andra töserna så att de e på=)

Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av tystnaden...eller tvn;)

Puss



Quadratus Lumborum

Min rygg är fortfarande inte bra sedan jag "skadade" den i hmmm oktober förra året. Bara böjde mig fram och skulle plocka upp en tröja på sängen och AAAAAAAAAAAJJJJJ!!! Värsta smärtan ner i benen och upp i hela ryggen. Mike favoriten tittade på den och trodde att det bara var någon nerv som hamnat i kläm. Så fort där uppstår en ryggskada så slutar Gluteus Maximus (rumpan) att aktivera sig. Detta leder till massa problem om man inte fixar till så att Gluteus aktiveras rätt. Många ryggproblem är pga att rumpan inte aktiverar sig när den ska. Så vila och rumpaktivering på schemat för Jane.

Nu efter massa rehab så e den fortfarande inte ok. Får fortfatrande jätte ont om jag gör något som ex springa eller aerobics. Min andra lärare Craig (Clark Kent/stålmannen, han ser verkligen ut som honom=) var snäll och erbjöd sig att titta
om han kunde hitta vad som exact var felet. han gjorde massa tester och kasta mig hit o dit och hittade till slut att min Quadratus Lumborum på vänster sidan var väldigt överaktiverad och kort. Min vänstar QL får tydligen jobba tillsammans med min högra Glute för att stabilisera hela mitt pelvis/bäckenbenet i allt jag gör. Så gluteaktivering samt stretching av min vänstar QL ett tag framöver...samt undvika springa.


Detta är musklen som spökar...som det ser ut nu. Sitter väldigt djupt in och denna ska jag stretcha...detta är smärtsamt ska jag tala om, AJ!


Så här ska jag ligga samtidigt som Erik trycker ner mig mot benet och öppnar upp mig så att jag stretchar med sidan mot mitt ben. Det gör så ont och jag vill bara fuska...tyvärr så har Erik fått upp ögonen för det och ser till att jag inte kan fuska, skit oxå;) När han pressat ner mig och stretchen är klar, då sitter jag fast i denna ställning och kan inte komma upp själv. Erik måste bända upp mig och placera mig rätt...sa jag att den gör ont?! ;) Speciellt om man har en QL som är alldeles för kort och överaktiverad.


Här gör mike en QL strech på James...en helt vanlig lektin med Mike=)

Håll tummarna för att det bara är QL som spökar och att jag blir bra i ryggen efter detta! Nu räcker det! Man känner sig som ebn gammal tant när man har ryggproblem. Nu vet jag att jag inte mer ska se ner på folk som har ryggprobelm och inte kan göra så mycket. Det är jätte smärtsamt och påverkar hela ens dag:(

Har även fått övningar av kära Mike som tror att han kan åtgärda min huvudvärk samt migrän.
Hoppas hoppas!!!

Så nu mycket rehab i mitt liv men det e det värt=)



Planerings dag för lärarna

I fredags var vi lediga och det var så skönt att få en extra helg dag, uppskattas!

Mötte upp med Louise och svängde in på ett fik på esplanaden och satt och snacka och mös.
Stora sköna fotöljer, gott kaffe och trevligt sällskap, ljuvligt!






Sedan promenixade vi oss hem till oss för att avnjuta en taco kväll, nam nam, sedan lite Rappakalja. Himla skoj efter ett tag när man börjar komma in i de=) Erik tog hem segern. Grattis Hjärtat! Han e grym på att komma på konstiga förklaringar och invecklade ord=)

När spelet var över satte Louise och jag oss i bilen för att köra hem henne till Universitets området...MEN när jag ska köra utanför vår garage gring så står polisen där med blåljus och snackar med ett gäng grabbar. Jag lyckas trixa mig in på grannarnas uppfart och vidare ut på vägen, vinkar glatt till polisen och kör. Den unga polisen hoppar in i bilen och börjar kör efter oss. Jag kände direkt på mig att han skulle stoppa mig. Så jag rätta till backspegeln och körde jätte försiktigt...men jo visst, ljusen börja blinka och polisen börja blinka in till sidan. Jag svängde in och stanna bilen en öppnar dörren... Den unga konstaplen traskar fram och undrar om jag haft något att dricka och berätta att jag var den första för kvällen som de skulle blås testa. Det e min första gång jag blivit stoppad och mitt hjärta bulta hårt och jag blev nervös att det skulle visa utslag på mätaren...trots att jag bara druckit vatten och kaffe under kvällen. Men inget utslag och vi fick köra vidare=) Pjuuuu! Polisbilen fortsätter att köra efter oss in på motorvägen och jag blev lite rädd men de svängde av efter någon uppfart. Louise kom hem säkert och så även jag.

Tack för en trevlig kväll!!!

Puss & Kram


MASKERAD FEST FÖR ANDERS 25ÅR! FISK TEMA!

Riktigt trevligt igår var det men tidigt som blev alla galma på festen trötta och det blev hemfärd vid halv ett, pensionärer!!!
Säger inte så mycket mer...säger det med bilder...
POSE BEFORE PARTY

Sara: Prinsessgroda!
Ni vet pussa en groda så blir den en prins/prinsessa. Sara var grodan innan kyssen...
TEMA KOPPLING: Grodan lever i vattnet...så och gör fisken:)


Erik: Huge Heffner, Playboy mansions Owner!
TEMA KOPPLING: Störsa fiskaren av alla! Gammal man som har en massa snygga kvinnor som bara vill vara i hans närhet...som en magnetfisk.


Jane: Polis
TEMA KOPPLING: Polisen fångar alla fula och skumma fiskar!


Polisen fångar den fula fisken...obs bara på skoj...annars får nog polisen problem med alla karlar o kvinnor som blir arga för att de spärrar in THE MAN;)


THE GANG!


Den sötaste SJÖSTJÄRNAN Louise


Kvällens huvudperson Anders the GOLD FISH!
Tyvärr ser man inte här att han sprayats med spray tan och utan på det har en massa glitter.



Grabbarna


Jonathan som Hemlös-motsatsen till det perfekta kapet.


Födelsedags present till födelsedags grisen...Swedish nigg, hrm, chokladbollar=)
Hann dock inte fota när hela fatet var överfullt...sa bara swish. Gott gott!


Huge Heffner med töserna F.V
Sjögräs, fiskenät, Sjöstjärna, Polis, Prinsessgroda & "The perfect Match"


The Girls!


Pinjata tajm!


Fungerar det inte med våld...för man ta till hårdhandskarna;)


Masken hade så klart maskbebbisar i sig=)


Louise, Ingrid, Renalta & jag


Stora grabbar i köket!
Sam går i Erik klass. Tråkmåns som inte klätt ut sig...till sammans med den andra halvan av "The perfect Match".


Sam som bor med Anders hade inte klätt ut sig men Sara var snäll och låna ut lite tillbehör till honom=)

Var några fula fiskar till på partyt som inte var utklädda men de får inta vara med här, tråkmånsar!

Tack för igår Anders!

Idag känner jag mig som jag e 87+, blivit överkörd av en lastbil och inte sovit på en vecka...men jag antar att det e det som händer när man dricker äppelcider utan alkohol och bara får sova 7-8 timmar;)

Puss




Ikväll e det fest!

Om en timme ska vi vara hos Anders som fyller 25år samt att vi ska fira en annan av hans kompisar, Magnus som blir 31år.
Kvällen består av ett fisk tema...maskerad=) Tjohooo!
Men som tur e är Anders lite långsökt, så bara ett man kan ha en förklaring till sin kostym så e man godkänd. Jag, Sara och Erik har lite långsökta förklaringar men fyndiga...tycker vi i alla fall;)

Bilder från kvällens hyss samt info kommer på bloggen imorgon!

Ska bli spännande att se hur alla andra tänkt. Kommer festen bestå av ett gäng fiskar o oss eller kommer hela rummet vara fyllt av kluriga kopplingar och tolkningar till fisk, jätte skojsigt!

Min kostym vär lite väl över min budget så jag får väl vara *PIP* resten av mitt liv och få ordna maskerader stup i kvarten för att få valuta för pengarna...blir lite tråkigt bara när alla vet vad jag kommer vara, gång på gång;) hihi

Tyvärr så kommer inte söta Marlene att närvara, tråkigt=( Tänker på dig!

Nä nu måste jag kasta i mig lite mat och sedan ska jag iväg och hämta luriga Louise...som inte vill avslöja sin kostym;) Men de e rätt! Så jag ska spänt köra ut till universitetet där hon bor och se vad som hoppar in i bilen, spännande=)!

Ha en trevlig lördag!
Puss


Strand aktivitet

I måndags hade jag i uppgift att hitta på en 30 min lång strand aktivitet till ett gäng med kontorsnissar på 21år och upp.

Gjorde att gäng lekar som skulle fungera som "lära känna varann", ha skoj och slappna av ihop och komma närmare varann. Lekarna var gjorda så att de var tvugna att komma överens, hitta bra lösningar ihop och jobba ihop som ett team.

Läraren kom fram 4-5 ggr och klappa mig på ryggen/axlen och berätta hur bra och grymma lekar jag hade samt var jag hade hittat dem/hur jag kommit på dem och berätta hur jäkla skoj det var. Massa plus poäng i papperna sa hon=) En stolt och glad Jane blev efter det himla nöjd med sin planering och utförande;)

Här kommer lite bilder från min aktivitet samt andras som vi fick delta i...

Louise´s boxnings session


Markus & Tomas Fightas.


Tammy tränar hamstrings & Malle hjälper till=)


Deltiod (axel) träning. Nicky gjorde det inte lätt för mig;)


Såna här bilder kan det hamna på minneskortet när man ber andra ta foto.
Matt visar stolt upp sin nya tatuering...en av MÅNGA!


Tammy ska köra rodd och Malle ska hjälpa till att hålla...var inte det lättaste för någon part!


Go Jane!!!


Sit-ups med klapp, skojsigt värre=)


Rullebör på ren skånska=) JOBBIGT för handleder att gå i sanden...aj!


Malle körde rock tema och vi rockade fett;)


Under min aktivitet...snakeball!


Även en Bluetoung var nyfiken på oss...eller kan det vara tonfiskburken någon hade lämnat på kanten?!




Världens finaste Sessor!!


Titta...är de inte bara för fina?!
Världens sötaste sessor!
Sessan har blivit stor Sessa och fått en lill Sessa=)
Massa kärlek till mina favorit Sessor!!!

Ny vecka

Imorgon har jag bara lektionen på stranden...om den nu blir av...hoppas regnet håller sig borta.

Jag ska hålla i en aktivitet på en halv timme som är planerat för en företagsgrupp. skojsiga lekar som ska binda ihop dem...jag vill osse vara med:( Hoppas och tror att det e många andra som oxå har roliga lekar som jag ska få delta i =)

Så imorgon tar jag rosa pärlan och beger mig till Marlene & sen skolan för att hämta upp utrustningen som jag/Malle ska ha och sedan beger vi oss till beachen...för ett andra försök, håll tummarna!!!

Dagen började med mat shopping för att sedan åka hem för lite frullebulle. Sedan begav sig Erik & Sara upp till Noosa & jag mot stranden här hemma för lite plugg & sol. Idag är det faktiskt uppehåll här i Mooloolaba men det ska regna och det hade börjat regna när syskonen körde från Noosa:(

Imorgon, nya tag och nya roligheter att lära sig=) Tjoohoo!!!

Grattis Underbara Maria!!!

Vad e det för en dag???
E det en vanlig dag???
NÄ, de e ingen vanlig dag. För de e Marias födelsedag.
Hurra, Hurra, HURRA!!!



Grattis Maria på DIN dag=)
Förstår att du njuter till fullo av din dag då du fick en tidig födelsedags bebbe, Ella=)

Önskar att jag kunde vara där och gratta dig och få sde ert fina mäster verk...men den som väntar på något gott...väntar ALLTID för länge;)

Hörs & ses imorgon;)

Massa pussar & kramar till dig darling!

Sååå slött...

Internet har inte velat alls de sista dagarna. Det brukar vara så att när det e oväder kan det gå väldigt sakta...men oj va sakta det har gått. Ibland har det bara stått o laddat en o samma sida i två timmar, grr. Hörde med Erik och undra så att vi inte hade använt upp våra gb, men nix sa han och berätta att det var nog minst 8gb kvar. Jaha då e det väl fortfarande vädret...regnar ju fortfarande och har nog gjort i en vecka. Översvämningar hit o dit men som tur inte här.

Nu i morse kollade Erik internet infon och det visade sig att de var totalt sjut och alltså anledningen till att det gått så slött. Han misstänkte att det måste ha varit hockey matchen han och Cecilia kolla på via nätet när Sverige spela. Så nu har jag och Sara (Eriks syrra) suttit här och inte kommit ut på sidor, inte kunnat uppdatera bloggen (utan att det ska ta tre timmar att ladda upp), inte ladda upp foto och inte kunnat göra skolarbete som jag skulle behöva göra...PGA HOCKEY grr...haha som tur e är brytperioden på måndag. Så på måndag e jag åter i business=)

Idag har jag lyckats fynda mig ett skriv bord på frälsningsarmen för 20 dollar= 130kr samt en kontorsstol för 5 dollar=35kr=) Har hittills suttit som en hösäck i soffan med dator eller skrivbok i största hugg...inte så bra för kroppen:( Men nu sitter jag stiligt, hrm skönhet kommer innifrån... Nu fattas bara att någon av er har skickat fina foto med posten så att jag kan sätta upp dem på min anslagstavla. Så varje gång jag tittar upp så ser jag er=) Tyvärr så med min student budget kan jag inte gå till affären och printa ut dem, så jag uppskattar om ni postar dem...plus att det e så mycket skojigare att få riktiga brev=)

Antar att jag får vänta på brevis på måndag...o resten av veckan...familj och vänner, känn er träffade och skicka=) Vem hinner först???

Nu ska jag ta paus från mitt fina skrivbord o hitta hjärnan som sprungit sin väg...


Sara får smaka på FrulleBulle


Min nya plugg hörna=)
Spana in 5 dollars stolen och 130kr skrivbordet;)
Lägg även mårke till att de e lördag...godis skålen e framma=)
Som ni ser på tavlan har jag bara två foto uppe. Jessi & Tompa samt Erik=)
Vill ha fler i brevlådan!!!


Paddington hittade hem till mig på alla hjärtans dag=)
Och den söta lilla dalahästen fick vi nersmuglat i resväskan=)
Tur att jag inte visste att jag hade ett paket i väskan...då hade jag blivit nervös när jag gick genom den hårda tullen;)

Nu e det köttgryta och potatis som gäller och trevligt umgänge...
Håll tummarna att solen hittar tillbaks till sunshine coast...annars får vi döpa om kusten till raincoast. Hade ju varit kul om Sara fick se den fina staden vi bor i utan att springa;)

Puss & trevlig helg!!!

Värdelöst vetande men rätt skoj nr 12

På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt.

Detsamma gäller för orden för nio och smärta.

Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.


Ledsen, glad & Arg

Igår fick jag reda på att min absoluta favorit lärare Mike ska ta tjänstledigt=(

Hans son kommer äntligen ut från sjukhuset och Mike ska köra rehab med honom och vara hans vårdare. Vem passar inte bättre till det än vår kunniga Mike. Hans son ska vara stolt av att ha en sån bra pappa! Himla tur att han e så kunnig med kroppen samt e så grym på rehab. Den karlen vet fan allt!

Så jag e super glad för Mike att hans son äntligen börjar steget mot att komma tillbaka men himla ledsen för att jag inte kommer att få ha han mer. Hade sett fram emot denna termin då vi har honom i två ämnen och tre tillfälle i veckan. Känns tungt...

MEN det som gör mig sååååå arg är att vår ersättare inte är någon lärare utan en av våra hjälp"lärare". Janine, grrr. När hon var vår hjälpfröken förra terminen så kunde hon inte ens baskunskapen. Till och med jag rätta henne ibland eller berättade för henna att detta är svaret...HUR FAN SKA HON KUNNA VARA LÄRARE FÖR OSS NU NÄR DET ÄR AVANCERAD EXERCISE SCIENS!?!?!?! Inte nog men att hon inte kan det hon ska lära oss, hon är även väldigt oförskämd, elak och värst av allt...hon vill sätta dit oss elever dvs göra allt för att ställa en fråga som vi inte kan svaret på och sedan bli jätte nöjd, himla med ögonen och trycka upp det i personens ansikte. Hur bra människa är man då på en skala?! Men hon fattar inte att hon gör bort sig själv när hon försöker att sätta dit nån. För när de inte kan de måste hon gå och slå upp det i boken eller i facit, himla pinsamt om jag får säga det.

Som tur är kommer en annan av hjälplärarna som är duktig också ha hand om oss i detta ämne. Men e det så att hon gör minsta tabbe e jag inte sen med att gå och klaga på att vi inte får riktiga, utbildade lärare till en termin då vi betalar 35000kr. Dess utom i de två mest roliga och intressanta ämnena.
Nä blääää!

Jag brukar inte vara en person som dömmer folk och tycker så illa om folk men jag antar att hon tar fram den sidan hos mig, grrrrrrrrr! Var så arg idag på lektionen när vi fick reda på det att jag skulle kunna börja gråta av ilska. Tyvärr började jag gråta av att goa Mike slutar:(

Det finns en anlednin till att Mike e erkänd i fitness världen här i Australien. Han e bäst! Han är den som gör hela vår utbildning till vad den är och nu...snyft...men förstår och stöttar honom till fullo. Hade gjort exakt samma sak om det var mitt barn. GO MIKE!!!


Vem ska nu ta av pojkarna tröjan och måla fina tavlor på dem???
Vem ska plåga oss genom trixiga övningar???
Vem ska skrämma oss genom att skrika, banka och hoppa???
Vem ska nu utmana eleverna att göra konstiga saker???
Vem ska nu slå vad med grabbarna om öl???
Vem ska nu lära oss och vara så grym på att förklara???

Märks det att jag e lite deppig över att Mike slutar?!

=)   :(   :s

BEBBEN E HÄR=)

Äntligen har den lilla bebben hittat ut ur Marias mage och in i vår värld=)

Grattis familjen Walfridsson till er fina flicka!!!

Önskar så att jag kunde komma och hälsa på er på BB:(

Jag hoppas kunna skypa med er alla när ni kommit hem och kommit till rätta.

Saknar er!

Pussar


Världens Finaste familj!!!

Aerobic intervaller

Första lektionen spenderades i regn nere på stranden.
Aerobic intervaller på schemat och detta har med kroppens energi system att göra. Vi skulle springa en sträcka på tre minuter med 85% av vår maxpuls. Tre minuter e lång tid och det blir en bra bit man springer. Jag låg en aning högre, runt 90% av min max puls. Detta skulle vi göra fem gånger.

Efter det var det suicide runs med andra ord en form av Idioten. Våra lärare stod en bit ut i vattnet och det var därifrån vi skulle utgå. På signal skulle vi springa till första konen och tillbaka ut i vattnet o runda läraren. Till andra konen, som var längre ifrån, och till läraren. Till slut ner den sista konen, längst bort och tillbaka. Detta på max 30 secunder, sedan var det vila i 30 secunder och sedan på samma sak igen...10 gånger!

Tyvärr så efter nionde gången slog min astma till och jag kunde inte slutföra de sista 30 secunderna:( Måste skaffa mig en ny puffare.

Efter det var det tänkt att restrerande klassen skulle möta oss på stranden för att vi skulle göra våra redovisningar i våran strandaktivitet...men de ville ju så klart inte ut i regnet och vi fick åka tillbaka för en lektion inne:( Vi var ju redan dyng sura så oss hade det inte gjort något att fortsätta...nästa måndag prover vi igen.

Alltså, sunshine Coast ska ha typ 360 soldagar per år. Men detta året har det banne mig regnat mycket...samma som förra vintern...det regnat över 500 ml på ingen tid alls. Vägar bildar enorma vatten pölar och det regnat konstant, från ÖS regn till svenska regn och tillbaka till Ös ös regn. Det sköna är att det blir himla svalt o trevlig under natte tid som man sover ju mycket bättre=)

Tänker lägga mig nu...ont i huvudet och nacken och allmänt slut.

Sov gött...

RSS 2.0